
Необходими продукти:
2 чаени чаши
брашно Класик София Мел
1 чаена
лъжичка канела
2 супени
лъжици кокосово масло, разтопено
1 супена
лъжица захар
½ чаена лъжичка сол
½ чаена чаша
вино Марсала
1 яйчен
белтък (за запечатване на ръбове)
масло от
гроздови семена за пържене
2 чаени чаши
пълномаслена рикота
1 супена
лъжица Марсала
1 чаена чаша
сирене маскарпоне
пудра захар
на вкус
1 чаена
лъжичка ванилов екстракт
пудра захар
за поръсване, по желание
Първо
направете тестото. Поставете брашното, канелата, мазнината, захарта и солта в
купа или в кухненския робот. Пулсирайте за няколко секунди, докато се комбинира и стане с текстурата на фин пясък. Ако омесите с ръка е почти същото става
доста бързо.
Накрая
прибавете виното и белтъка, омесете добре, докато тестото се оформи на топка.
Извадете
тестото от купата и го разделете на две части. Завийте парчетата тесто в найлоново фолио и
ги оставете на стайна температура за 50-60 минути.,
През това
време, разбийте рикотата със сиренето маскарпоне, пудрата захар, ванилията и виното
Марсала. Приберете в хладилника.
След като
тестото се отпусне, го извадете върху леко набрашнена повърхност и го разточете
на много тънка кора. Изрежете от тестото големи кръгли парчета (около 10 сантиметра в диаметър)
Всяко кръгче тесто, увийте около формата за каноли и залепете тестото с помощта на белтъка.
Загрейте
мазнината на средно висока температура и изпържете тестото до златисто кафяво.
Готовите
тръбички от тесто, поставете върху кухненска хартия, за да се поеме излишната
мазнина.
След като
тестото е напълно изстинало, поставете крема в найлонов пош и напълнете
канолите.
Можете да
поръсите крема с всякакви смлени ядки или шоколад. Аз направих крем с аромат на ягоди от крема сирене и сметана, с който декорирах.
Поръсете канолите и с пудра захар, преди да ги сервирате.
Поръсете канолите и с пудра захар, преди да ги сервирате.
Да ви е
сладко!
Прекрасни са, Таничка!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че ти харесват, Кате :) Това е третият ми опит за каноли и първият със страхотен вкус.
ИзтриванеПоздрави!
Това не са каноли. Това са бижута!!!
ОтговорИзтриванеЕх, че сладкооо :) Благодаря ти, Танче! Много се радвам, че мислиш така!
ИзтриванеПрегръдки!
Прекрасни просто! А розовият цвят на пълнежа от какво се е получил?
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Люси! Някакви сушени малини на прах ми донесоха от Англия и с нея оцветявам вече втори път, доста приятен розов цвят става. Има малки парченца, които от близо се виждат, но на снимката не си личи.
ИзтриванеПоздрави!
Чудесно, както винаги! Дават ли аромат сушените малини на прах?Благодаря за отговорал
ОтговорИзтриванеНе, по скоро придава лека киселинност на крема малиновия прах. Благодаря!
Изтриване