Необходими
продукти:
2 и ½ големи пакeта бисквити
Papadopoulos Petit Beurre
300 грама
маскарпоне
300 грама
заквасена сметана
150 грама
Нутела
200 грама
млечна сметана 30% масленост
2-3 супени
лъжици пудра захар на вкус, ако обичате по-сладко
150
милилитра прясно мляко за потапяне на бисквитите
Приготвяне:
Смесете
заквасената сметана, маскарпонето и Нутелата, с помощта на кухненска тел.
Разбийте студената
сметана на мек крем, ако прецените, прибавете и пудра захар (не прекалявайте, трябва да бъде много мека сметаната) и я прибавете към останалите продукти, с помощта на
силиконова шпатула, като разбърквате внимателно, докато получите гладък и
еднороден крем.
Сглобете тортата,
като използвате правоъгълен ринг или тавичка.
Потопете
всяка бисквита в студеното прясното мляко за много кратко и ги подредете плътно
на дъното на тавичката. Отгоре поставете от крема. Редувайте до изчерпване на
количеството бисквити и крем.
Покрийте
тортата с найлоново фолио и я поставете в хладилника за една нощ.
Преди да
сервирате, поръсете тортата с пудра захар.
Да ви е сладко!
Танче,
ОтговорИзтриванемного интересна торта с нутела, но оризът е още по - интересен при това с леща.Чудесни нови рецепти, красиви тарталети.
Поздрави и успешна нова седмица !
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриване