събота, 30 март 2019 г.

Бисквитена торта с Нутела

Необходими продукти:
2 и ½ големи пакeта бисквити Papadopoulos Petit Beurre
300 грама маскарпоне
300 грама заквасена сметана
150 грама Нутела
200 грама млечна сметана 30% масленост
2-3 супени лъжици пудра захар на вкус, ако обичате по-сладко
150 милилитра прясно мляко за потапяне на бисквитите

Приготвяне:
Смесете заквасената сметана, маскарпонето и Нутелата, с помощта на кухненска тел.
Разбийте студената сметана на мек крем, ако прецените, прибавете и пудра захар (не прекалявайте, трябва да бъде много мека сметаната) и я прибавете към останалите продукти, с помощта на силиконова шпатула, като разбърквате внимателно, докато получите гладък и еднороден крем.
Сглобете тортата, като използвате правоъгълен ринг или тавичка.
Потопете всяка бисквита в студеното прясното мляко за много кратко и ги подредете плътно на дъното на тавичката. Отгоре поставете от крема. Редувайте до изчерпване на количеството бисквити и крем.
Покрийте тортата с найлоново фолио и я поставете в хладилника за една нощ.
Преди да сервирате, поръсете тортата с пудра захар. 

Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Танче,
    много интересна торта с нутела, но оризът е още по - интересен при това с леща.Чудесни нови рецепти, красиви тарталети.
    Поздрави и успешна нова седмица !

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване