Krumiri са
получавали много признания през годините, както и бронзов медал на универсалната
изложба, проведена в Торино през 1884 година. Днес сладките са сред така известните и уникални, традиционни сладкиши от Пиемонт, включени в официалния списък на
региона.
Необходими
продукти:
400 грама
брашно Класик София Мел
130 грама
фина захар
250 грама
много меко масло
4 яйчни
жълтъка
3 супени
лъжици млечна сметана, аз добавих сметаната, за да стане тестото още по-крехко
и лесно за шприцоване, пропуснете, ако предрпочитате
1 щипка сол
1 семената
от една ванилова шушулка
Приготвяне:
В купа
смесете брашното с щипка. По средата направете кладенче.
Разбийте
яйчните жълтъци със захарта, ваниловите семена и мекото масло. Изсипете сместа
при брашното, прибавете и семената. Омесете с ръцете си, докато получите
хубаво равномерно тесто.
Можете да
оставете тестото увито в хладилника за няколко часа и след това да приготвите
сладките, като преди да започнете ще трябва да оставите тестото да се отпусне.
Аз ги приготвих веднага.
Пригответе
две големи тави покрити с хартия за печене.
Загрейте
фурната на 180°С.
С помощта на
голям звездовиден накрайник, шприцовайте сладките върху хартията, като се стараете
да им придавате леко извита форма. Шприцоването става, като пълните накрайника
до горе с тесто и с помощта на палеца си оформяте сладките една по една. Дължината им е около 8-10 сантиметра.
Първоначално опитах да ги направя, като напълних тестото в найлонов пош, но е прекалено твърдо
и невъзможно да бъде шприцовано по този начин. Можете да ги оформите и с
някакъв метален шприц, ако разполагате с такъв със звездовиден накрайник. Да ви е сладко!
Печете
сладките около 10-12 минути или докато станат с деликатен карамелен цвят.
Времето за печене може да варира в зависимост от фурната ви и размера на сладките. Затова ви препоръчвам да ги държите под око.
Когато ги извадите от фурната, сладките са много
ронливи, затова ги оставете да се охладят напълно, преди да ги приберете за
съхранение в херметически затворен съд, ако оцелеят до такъв съд разбира се :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар