сряда, 5 септември 2018 г.

Бисквитена торта със сладко от боровинки

За първи път приготвих тази торта преди мооого години, защото безрезервно се доверявах на рецептите на Танита http://www.tanitaang.com/ сигурна съм, че всеки е надниквал в нейното приятно кътче с цветни и вкусни рецепти. Във времето тортата приготвях толкова често и дори не се замислях, че не съм я записала в своя блог. Променила съм количествата, според опаковките, с които разполагам от нашите хранителни вериги, което не променя нищо и торта е винаги уникално вкусна!
Опитайте я!




Необходими продукти:
1 и ½ пакета пълнозърнести бисквити  Petit beurre на Papadopolu
250 грама Маскарпоне, стайна температура
200 грама крема сирене
400 грама заквасена сметана
250 грама кисело кисело мляко с голям процент масленост
110 грама фина захар 
1 пакет бурбонска ванилова захар
Около 100 грама сладко от боровинки
Бадемов крокан за паниране на тортата.

Приготвяне
В голяма купа смесете киселото мляко, заквасената сметана, захарта и ваниловата захар. Разбийте маскарпонето на ниска скорост с миксер, докато стане гладко и прибавете към него останалите продукти за крема.
Разбийте с миксера, докато получите гладък крем.
Поставете ринг за оформяне на торти с диаметър 18 сантиметра директно върху чиния за сервиране. Можете да направите тортата с по-голям диаметър, ако предпочитате, но ще бъде по-ниска.
Потопете достатъчно бисквити за 3-4 секунди в студено прясно мляко и ги подредете върху чинията плътно една до друга. На празните места, отчупете парченца бисквити и ги запълнете.
Поставете 3-4 пълни супени лъжици от крема върху бисквитите. Отгоре на няколко места разпределете една чаена лъжичка сладко от боровинки. Продължете подреждането на тортата по същия начин до изчерпване на количеството бисквити и крем.
Завършете с крем, като го загладите добре отгоре.
Покрийте тортата с найлоново фолио и я поставете в хладилника за 12 часа.
Преди да сервирате, панирайте тортата с бадемов крокан или декорирайте по ваш вкус.

Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар