Необходими
продукти:
1 и ½ пакета пълнозърнести бисквити Petit
beurre на Papadopolu
250 грама
Маскарпоне, стайна температура
200 грама крема сирене
400 грама заквасена сметана
250 грама кисело кисело мляко с голям процент
масленост
110 грама фина захар
1 пакет бурбонска ванилова захар
Около 100 грама сладко от боровинки
Бадемов крокан за паниране на тортата.
В голяма купа смесете киселото мляко, заквасената сметана, захарта и ваниловата захар. Разбийте маскарпонето на ниска скорост с миксер,
докато стане гладко и прибавете към него останалите продукти за крема.
Разбийте с миксера, докато получите гладък крем.
Поставете ринг за оформяне на торти с диаметър 18
сантиметра директно върху чиния за сервиране. Можете да направите тортата с
по-голям диаметър, ако предпочитате, но ще бъде по-ниска.
Потопете достатъчно бисквити за 3-4 секунди в студено
прясно мляко и ги подредете върху чинията плътно една до друга. На празните
места, отчупете парченца бисквити и ги запълнете.
Поставете 3-4 пълни супени лъжици от крема върху
бисквитите. Отгоре на няколко места разпределете една чаена лъжичка сладко от
боровинки. Продължете подреждането на тортата по същия начин до изчерпване на
количеството бисквити и крем.
Завършете с крем, като го загладите добре отгоре.
Покрийте тортата с найлоново фолио и я поставете в
хладилника за 12 часа.
Преди да сервирате, панирайте тортата с бадемов
крокан или декорирайте по ваш вкус.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар