петък, 14 септември 2018 г.

Бутер руло със сушени домати, карамелизиран лук и гъби

Необходими продукти:
5 глави кромид лук
¾ чаена чаша червено вино
1 супена лъжица мед
2 супени лъжици тъмен балсамиков оцет
2 супени лъжици кафява захар
½ чаена лъжичка сол
черен пипер

Допълнително:
70 грама сушени домати
200 грама гъби печурки
6 супени лъжици зехтин
1 малко яйце за намазване на тестото преди печене
сусам за поръсване

Приготвяне:
Нарежете лука на големи кубчета и го поставете заедно с останалите продукти в малка тенджерка на среден огън. Разбъркайте, докато захарта се стопи и всичко се смеси добре. Намалете котлона на ниска степен. Поставете капак върху съда и гответе лука около 30 минути, като разбърквате от време на време, докато течността се абсорбира и лука омекне и се карамелизира.
Нарежете гъбите на едро. Запържете ги на два пъти в голям тиган, като всеки път добавяте по 2 супени лъжици зехтин. Овкусете със сол.
Прибавете нарязаните сушени домати и гъбите към карамелизирания лук и разбъркайте, за да се смеси всичко равномерно.
Включете фурната да загрява на 200°С.
Разтворете един лист бутер тесто, директно върху хартия за печене поръсена леко с брашно. Разточете го леко на всички страни. Поставете плънката по средата, по дългата страна и отстрани нарежете тестото на ленти с дебелина 3 сантиметра. Оплетете тестото върху плънката и го намажете с разбито яйце. Поръсете със сусам.
Поставете рулото в предварително загрятата фурна и печете до готовност, около 40-45 минути.





 Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар