1 лист Бутер тесто Белла
5 глави
кромид лук
¾ чаена чаша
червено вино
1 супена
лъжица мед
2 супени лъжици
тъмен балсамиков оцет
2 супени
лъжици кафява захар
½ чаена
лъжичка сол
черен пипер
Допълнително:
70 грама
сушени домати
200 грама
гъби печурки
6 супени
лъжици зехтин
1 малко яйце
за намазване на тестото преди печене
сусам за
поръсване
Нарежете
лука на големи кубчета и го поставете заедно с останалите продукти в малка
тенджерка на среден огън. Разбъркайте, докато захарта се стопи и всичко се
смеси добре. Намалете котлона на ниска степен. Поставете капак върху съда и
гответе лука около 30 минути, като разбърквате от време на време, докато
течността се абсорбира и лука омекне и се карамелизира.
Нарежете
гъбите на едро. Запържете ги на два пъти в голям тиган, като всеки път добавяте
по 2 супени лъжици зехтин. Овкусете със сол.
Прибавете
нарязаните сушени домати и гъбите към карамелизирания лук и разбъркайте, за да
се смеси всичко равномерно.
Включете
фурната да загрява на 200°С.
Разтворете
един лист бутер тесто, директно върху хартия за печене поръсена леко с брашно.
Разточете го леко на всички страни. Поставете плънката по средата, по дългата
страна и отстрани нарежете тестото на ленти с дебелина 3 сантиметра. Оплетете
тестото върху плънката и го намажете с разбито яйце. Поръсете със сусам.
Поставете
рулото в предварително загрятата фурна и печете до готовност, около 40-45
минути.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар