Необходими
продукти:
За блата:
130 грама
кокосова захар
100 грама универсално брашно без глутен
4 супени
лъжици неподсладено какао на прах
1 чаена
лъжичка бакпулвер
160 милилитра
кокосово мляко
4 супени
лъжици кокосово масло, разтопено
1 супена
лъжица оцет от бяло вино
1 супена
лъжица ванилов екстракт
За крема:
½ авокадо
2 големи зрели
банана
3 супени
лъжици натурален сироп от фурми, може и повече, ако е необходимо
4 супени
лъжици неподсладено какао на прах
3 супени
лъжици кокосов крем
3 супени
лъжици кокосово масло разтопено
1 супена
лъжица ванилов екстракт
За желето:
2 големи
зрели праскови
2 супени лъжици кокосова
захар
2 чаени
лъжички агар-агар
Приготвяне:
Включете фурната
на 180°С. Намажете с малко растителна мазнина кръгла форма за торта с диаметър
18 сантиметра. Можета да използвате и силиконова форма за печене.
Смесете
захарта, брашното, какаото на прах и бакпулвера в голяма купа.
Разбъркайте в друг съд кокосовото мляко, кокосово масло, оцета и ванилията. Използвайте миксер, за да
смесите всички продукти заедно, докато получите гладко тесто.
Изсипете
тестото във формата за печене.
Печете 20-25
минути или докато след пробождане в срадата с дървен шиш, излиза чист.
Нарежете
прасковите на малки парчета и ги сварете със захарта за 10 минути на слаб огън.
Накиснете
агар-агара в 50 милилитра хладка вода за 10 минути.
След като
махнете прасковите от котлона, прибавете към тях агар-агара. Разбъркайте и
оставете да се охлади до стайна температура.
Поставете
авокадото, бананите, какаото на прах, кокосовия крем, кокосовото масло и
ванилията в кухненски чопър. Пасирайте, докато получите гладък крем. Опитайте
на вкус и регулирайте сладостта.
Готовия и
изстинал блат, разрежете през средата.
Поставете
първия блат във формата, в която пекохте. Намажете с половината от крема.
След това прибавете прасковите с агар-агара и втория блат. Приберете тортата в хладилника за
3-5 часа.
След това
извадете тортата внимателно и я поставете върху чиния за сервиране. Нанесете
останалия крем и гарнирайте с праскови и малини, ако ви харесва идеята.
Да ви е
сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар