1 лист готово охладено бутер тесто
300 грама
сладко от смокини (моите
бяха малки и цели, но може да се направи и със сладко от нарязани смокини или
други плодове)
1
яйце за намазване
орехи
пудра захар
за поръсване след изпичане
Приготвяне:
Включете
фурната да загрява на 200°С.
Пригответе
голяма тава и я покрийте с хартия за печене.
Нарежете
тестото на 6 еднакви правоъгълника. Подредете три от тях върху хартията за
печене. Намажете по ръбовете всеки правоъгълник. Изрежете рамка от останалите
три и ги поставете върху правоъгълните платки по края, така че след изпичането
да се получи по висок борд отстрани на бутерките.
Поставете от
сладкото по средата на тестото и намажете с разбитото яйце борда на
правоъгълниците.
Поставете
тавата във фурната и печете около 30-35 минути, докато тестото стане
златисто-кафеникаво.
Останалите три по тесни правоъгълника изпечете, като преди това поръсите тестото с пудра
захар. След като ги изпечете, сглобете милфьой с плънка по ваш избор или
консумирайте просто така, тестото е хрупкаво и много вкусно.
Мила Танче, как подържаш форма след всичките вкусотии които приготвяш. Миналата седмица правих твоя сладкиш с майонеза. Сега искам да направя кокосова торта с ананас. Бих искала да те помоля, ако ти е възможно да погледнеш въпросите които имам. Стискай палци да се справя.
ОтговорИзтриванеПоздрави Катя