Необходими продукти:
1 чаша (125
грама) пудра захар
½ чаена чаша (50 грама) бадемово брашно
3 супени
лъжици (25 грама) неподсладено натурално какао на прах
2 големи
яйчни белтъка (66 грама) със стайна температура
щипка сол
5 супени
лъжици (75 грама) гранулирана захар
Приготвяне:
Загрейте
фурната 160°С.
Поставете
лист хартия за печене върху голяма тава.
Пригответе
голям найлонов пош с кръгъл накрайник.
Смесете
пудрата захар с бадемовото брашно и какаото, така че няма бучки. Използвайте кухненски робот, за да ги смелите
и смесите добре заедно. След това пресейте сместа в голяма купа и изхвърлете
по-големите парченца, които остават в цедката.
С помощта на
миксер, разбийте белтъците, докато започнат да задържат формата си. Докато
разбивате, прибавете захарта на няколко пъти, докато станат твърди, около 2
минути.
Прибавете сухите
съставки, на два пъти в разбитите яйчни белтъци, като смесвате със силиконова шпатула.
Когато сместа стане гладка и еднородна, спрете размесването и поставете тестото
в предварително приготвения найлонов пош.
Шприцовайте
макароните върху хартията за печен в тавата.
Ударете
внимателно тавата с макароните върху плота, за да изгладите ги изгладите и
премахнете въздушните мехурчета.
Оставете
макароните да преседят на стайна температура в продължение на 20 до 30 минути,
докато се образува коричка по повърхността. Проверете, като са леко ги
докоснете.
Печете ги за
10-15 минути.
Оставете да
се охладят напълно, преди да ги премахнете от хартията и да ги напълните с
крема.
Шоколадов
ганаш с шоколадов ликьор
Необходими
продукти:
120 грама натурален шоколад
100 милилитра Baileys или друг шоколадов ликьор
20 грама сладкарска сметана
20 грама масло на стайна температура
½ чаена лъжичка ванилов
екстракт
Приготвяне:
Пригответе
малък пош с малък кръгъл накрайник.
Нарежете шоколада на малки парченца и го поставете в
термоустойчива купа.
В малък съд затоплете сметаната и Бейлиса на средна температура. След като видите пара и малки мехурчета да се образуват
отстрани, веднага махнете от топлината.
Налейте горещите течни продукти върху шоколада и изчакайте една минута.
Разбъркайте сместа със шпатула, за да я смесите.
Добавете мекото масло и
разбъркайте добре.
Добавете ваниловия екстракт и разбъркайте отново много добре.
Поставете ганаша в хладилника, за да стегне, преди
да го поставите в поша за
пълнене на макароните. (Приблизително за около30 минути
до един час)
Напълнете
ганаша в пош и слепете макароните с него.
Да ви е сладко!
Да ви е сладко!
Това тук ми прилича на перфектните макарони:)
ОтговорИзтриване:) Нещо такова!
ИзтриванеПрегръдка, Веси!