Благодарна съм на всеки един посетил блога ми и докоснал се до моята работа! Благодарна съм на всеки, който е приготвил моя рецепта и съм била част по някакъв начин от нечия вкусна и усмихната семейна вечеря! Заради това всичките ми усилия си заслужават. Заради прекрасните думи и впечатления на хората, за които съм приготвяла многократно най-различни торти, десерти, печива и вкусни блюда!
Надявам се да изпитвам още дълги години това вътрешно желание и наслада от приготвянето на храна, защото нищо не е на всяка цена, нищо не е задължително, по-важното е човек да чувства, че прави това което му е приятно, и че това което прави му носи удовлетвореност и го кара да се усмихва!
Желая от сърце и на вас, всички които четете блога ми, да бъдeте здрави и удовлетворени от себе си и от всичко около вас! И дано всеки път, когато надникнете в моето местенце, на лицето ви да се появява усмивка и да се чувствате изкушени J
Ще ви
почерпя с един десерт, който е подходящ за всеки сезон. Вкусен и лесен за
приготвяне, красив и елегантен, достоен да завърши всяка вечеря, в същото време
е перфектен за похапване по всяко време на деня. Знам, че всеки от вас има своя любима
рецепта за него, но си помислих, че може да ви е вкусно да опитате и моя
Двуцветен Сладък салам J
Необходими продукти:
За бялата част от салама:
120 грама обикновени бисквити с масло
20 милилитра прясно мляко
50 грама масло
100 грама бял шоколад
1 яйце
25 грама кокос
За кафявата част от салама:
300 грама обикновени бисквити с масло
150 грама шоколадово прясно мляко или 150 милилитра топло прясно мляко с 3 супени лъжици какао + 1 супена лъжица кафява захар
60 грама тъмен шоколад
2 пакета ванилова захар
50 грама масло
1 яйце
няколко капки есенция ром, по желание
За декорация:
пудра захар или кокосови стърготини, по желание
Приготвяне:
В голяма купа, натрошете бисквитите. Излейте студеното прясно мляко върху тях, така че да се овлажнят леко всичките парченца, разбъркайте.
Разтопете в малка касерола белия шоколад и маслото. След като се разтопят, махнете от котлона и прибавете яйцето. Разбъркайте енергично, с помощта на телена бъркалка и върнете на котлона на много ниска температура за една-две минути. Бъркайте непрекъснато, като премахвате от време на време касеролата от топлината и бъркайте.
Изсипете разтопения бял шоколад и масло върху бисквитите и разбъркайте сместа много добре. Прибавете и кокоса, разбъркайте отново. Оставете да се охлади до стайна температура.
Изсипете бисквитената смес върху найлоново стреч фолио и го оформете в дълъг цилиндър. Завийте плътно бисквитената смес и го поставете в хладилника за 2 часа.
Докато бялата смес се изстудява, пригответе кафявата по същия начин с изброените продукти.
Разстелете сместа върху найлоново фолио и поставете по средата бялата част от салама. Завийте на плътно руло, с помощта на фолиото.
Приберете салама в хладилника за 5-6 часа.
Когато
сладкия двуцветен салам е готов, нарежете и сервирайте.
Да ви е
сладко!
Честит Рожден Ден!Желая Ви зраве и още много години този блог да ни радва с прекрасните си рецепти.Лично аз го преглеждам всеки ден с очакване на нова рецепта и съм правила доста от вашите предложения.Благодаря,че Ви има.
ОтговорИзтриванеАз благодаря за хубавите думи! За мен е удоволствие споделянето на рецепти, както и приготвянето им :)
ИзтриванеПоздрави!
Честита годишнина на това вкусно местенце, хубавице! Продължавай да ни радваш все така. И очите, и душите!
ОтговорИзтриванеМного ти благодаря, скъпа Йоли! Дано наистина да мога и да искам още дълго да поддържам блога, за сега е все така приятно и удовлетворяващо както в началото, което е прекрасно!
ИзтриванеПрегръщам те!
Танче,
ОтговорИзтриванеи аз скоро преглеждайки моя блог внезапно реших да изтрия някои стари публикации и най - вече снимки.Никак не ги харесах.Но след това ми хрумна друга мисъл - да запазя всичко както си е.Та и ти - не изтривай нищо.Запази рецептите такива каквито са.Чудесен е блогът ти - много красиво оформен, красиви снимки и чудесни рецепти.Продължавай в същия дух да радваш почитателите си.Честита 5 годишнина и още много по 5.Бъди жива и здрава !
Поздрави и усмивки !
Много ти благодаря, Ели :) Ти определено си от хората, които съм сигурна, че посещават моето местенце често и си ми много ценна, да знаеш! Аз не винаги отвръщам на коментарите, но винаги ги чета и много им се радвам!
ИзтриванеПрегръщам те, мила!
Честита блогогодишнина, Танче! Продължавай с все такова вдъхновение да приготвяш, снимаш и показваш кулинарните си творения!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!