Необходими
продукти за 4 порции:
3 броя
червено цвекло, печено
200 грама
пресен спанак200 грама сушени домати
200 грама козе сирене, нарязано на кубчета
4 супени лъжици тъмни стафиди
4 супени лъжици кедрови ядки за поръсване
За дресинга:
4 супени лъжици тъмен балсамов оцет
1 скилидка чесън
2 стръка прясна мента
сол и черен пипер
Приготвяне:
Измийте и намажете със зехтин всяка глава цвекло. Завийте ги в алуминиево фолио и ги изпечете за 1 час във фурната на 200⁰С.
Смесете всички продукти за дресинга, като нарежете на ситно ментата и чесъна. Разбъркайте много добре. Полейте изпеченото и нарязано на шайби цвекло с дресинга и го оставете да престой, за да попие от него.
Измийте и подсушете спанака. Подредете го в чиния за сервиране и добавете доматите. По средата поставете цвеклото и полейте салатите с дресинга. Прибавете козето сирене и поръсете с ядките и стафидите. Може да запечете леко ядките на сух тиган, за още повече вкус и аромат.
Да ви е
сладко!
Прекрасна салата Танче.Тъкмо се чудех как точно да приготвя спанака, който имам в хладилника.Още днес ще изпробвам салатката.Интересна и много, много вкусна.
ОтговорИзтриванеПоздрави и весели и честити януарски празници !