Необходими продукти:
1 джолан с
кожа
2 супени
лъжици едрозърнеста горчица1 супена лъжица млян кориандър
1 чаена лъжичка млян кимион
½ чаена лъжичка млян черен пипер
1 супена лъжица червен пипер
1 чаена лъжичка пушен червен пипер
½ чаена лъжичка лют червен пипер
1 чаена лъжичка чеснова сол
1 чаена лъжичка сол
След като поставите джолана в плика се добавят:
200
милилитра червено вино
1 супена
лъжица сос Уорчестър1 супена лъжица мед
¼ чаена лъжичка сол
Зеленчуци:
4 картофа,
нарязани на кубчета
2 стебла
целина, нарязани2 чаши тиква, нарязана на кубчета
3 глави лук, нарязани на четвъртини
2 скилидки чесън
3 стръка розмарин
Същите подправки,
които използвах при джолана, използвах и за овкусяване на зеленчуците.
След като поставите зеленчуците в плика се добавят:
100
милилитра вода
3 супени
лъжици зехтинщипка сол
Приготвяне:
Срежете тук-там кожата на джолана, за да може да се стопи мазнината.
Смесете в
малка купичка всички подправки.Намажете джолана от всички страни добре с горчицата. След това го поръсете обилно с подправките навсякъде.
Сложете джолана в плика и изсипете течните продукти при него. Завържете плика добре с определените за целта връвчици.
Направете същото и със зеленчуците, като към тях накрая прибавите 100 милилитра вода, малко сол и зехтина.
Поставете двата плика в голяма тава и във фурната загрята на 180⁰С.
Зеленчуците
можете да извадите по-рано, около час, час и половина са им достатъчни. Джолана
печете 2 и ½ , 3 часа максимум.
Да ви е
сладко!
Олеле, и германците ще ти завидят за този джолан! Страхотен! Весело посрещане на 2018-а, Танче!
ОтговорИзтриванеТанче,
ОтговорИзтриваненека е мирна, здрава, благодатна и щастлива новата 2018 година за твоето семейство.А изборът на рецепти за празничната вечер е чудесен.Джоланът, хлебчетата с масло и тортата с карамел са чудесни, великолепно изглеждат.
Весели празници !
Честита Нова година, Танче! Нека донесе здраве, щастие и много вдъхновение, съпътствано от приятни емоции в кулинарен и не само, план. :) Последните ти предложения са празник за очите, толкова апетитни кадри към рецептите си споделила с нас.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Чудесно изпълнение и страхотни снимки!
ОтговорИзтриване