Необходими
продукти:
3 чаши бяло брашно (360 грама)
1 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица бакпулвер
1 супена лъжица захар
6 супени лъжици студено масло (170 грама), нарязано на малки кубчета
1 чаша студено пълномаслено прясно мляко (230 милилитра)
1 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица бакпулвер
1 супена лъжица захар
6 супени лъжици студено масло (170 грама), нарязано на малки кубчета
1 чаша студено пълномаслено прясно мляко (230 милилитра)
1 малко яйце за намазване преди печене
Приготвяне:
Поставете хартия за печене върху голяма тава.
Загрейте фурната си до 220⁰С.
Смесете сухите съставки много добре, с помощта на тел за разбиване. С върха на пръстите си, притискайте и разтривайте маслото с брашнената маса, докато сместа започне за изглежда като едри трохи от хляб.
Добавете млякото наведнъж и разбъркайте внимателно с лъжица за около 20 секунди, докато получите меко тесто с малки части брашно, тук-там.
Изсипете тестото върху леко набрашнен плод и го притиснете леко, за да се оформи приблизително заедно на топка.
Разточете го на правоъгълна кора с дебелина около 3-4
сантиметра. Можете да сгънете тестото веднъж през средата и отново да го разточите
на кора с дебелина 3-4 сантиметра, за да стане на още повече пластове, аз
пропускам тази стъпка.Загрейте фурната си до 220⁰С.
Смесете сухите съставки много добре, с помощта на тел за разбиване. С върха на пръстите си, притискайте и разтривайте маслото с брашнената маса, докато сместа започне за изглежда като едри трохи от хляб.
Добавете млякото наведнъж и разбъркайте внимателно с лъжица за около 20 секунди, докато получите меко тесто с малки части брашно, тук-там.
Изсипете тестото върху леко набрашнен плод и го притиснете леко, за да се оформи приблизително заедно на топка.
Изрежете с помощта на кръгла форма бисквити. Останалото тесто след изрязването, направете отново на кора със същата дебелина и изрежете до изчерпване на количеството.
Преди да сложите хлебчетата във фурната, намажете повърхността им с разбито яйце.
Печете за 15-18 минути, докато станат кафеникави отгоре.
Извадете
уханните хлебчетата от фурната и сервирайте веднага, докато са още топли.
Да ви е сладко!
О, това ще се прави, мерси!
ОтговорИзтриване