250 грама Био
бисквити
60 грама
краве масло
3 чаени
лъжички кафява захар
3 чаени чаши
тиква цигулка, нарязана на малки кубчета
3 чаени
лъжички кафява захар
1 райска
ябълка, нарязана на малки кубчета
За крема:
350 милилитра домашно прясно мляко
За крема:
350 милилитра домашно прясно мляко
100
милилитра течна сметана 30% масленост
3 големи домашни
яйца
4 супени
лъжици захар
1 пакет
ванилова захар
Приготвяне:
Поставете
хартия за печене върху подходяща тавичка. Подредете тиквата на един ред и я
поръсете с кафявата захар. Изпечете на 200⁰С за 30 минути, докато тиквата
омекне.
Смелете
бисквитите в блендер заедно със захарта. Изсипете ги в купа и прибавете към тях
разтопеното масло. Разбъркайте много добре, докато маслото се разпредели
равномерно.
Разпределете
бисквитената смес по дъното и стените на керамична или стъклена форма за пай. Изпечете
така оформения бисквитен блат във фурна загрята на 180⁰С за 15 минути, докато леко покафенее. Оставете основата да изстине
преди да поставите пълнежа.
Загрейте 200
милилитра прясно мляко и разбъркайте в него захарта и ваниловата захар. Когато
се стопи, прибавете останалото мляко и сметаната. Разбийте яйцата и ги прибавете към
млякото.
Подредете
върху блата от бисквити изпечената тиква и нарязаната райска ябълка и залейте
със сместа за крема. Поставете във фурната загрята на 180⁰С и печете 35-40 минути.
След
готовност оставете пая да се охлади напълно. Можете да поръсите захар по
повърхността и да направите с кухненска горелка карамелена коричка, като на
крем Брюле.
Много интересен пай Танче,
ОтговорИзтриванеще го пробвам, крем - карамела е любим в нашия дом, а с тиква и райска ябълка ще е разкошен.
Поздрави и усмивки !
Това е рецептата и на cладкарница `Неделя`, нали?
ОтговорИзтриванеНе знам, не съм опитвала техния пай. Ще се поинтересувам повече :)
ОтговорИзтриванеА, домашно мляко и яйца нямам, но пък имам тиква и райска ябълка, някакви бисквити сигурно също ми се намират, макар и не био, та направо ще го правя, то се видя...:)
ОтговорИзтриване