Необходими продукти:
¾ чаена чаша
бяло брашно
½ чаена лъжичка бакпулвер
¼ чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка канела
¼ чаена лъжичка индийско орехче
¼ чаена
лъжичка Коледна подправка, смес от канела, джинджифил, карамфил и анасон½ чаена лъжичка бакпулвер
¼ чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка канела
¼ чаена лъжичка индийско орехче
2 яйца, на стайна температура
¼ чаена чаша фина захар
3 чаени лъжички кафява захар
2 пакетчета ванилова захар
¼ чаена чаша + 1 супена лъжица пюре от тиква
100 грама тъмен шоколад, разтопен
Загрейте
фурната на 180⁰С.
Подгответе
форма за Мадлени, като намажете много добре всяко гнездо с мазнина и поръсите
старателно с брашно. Смесете заедно брашното, бакпулвера, солта и подправките, оставете настрана.
Разтопете маслото и го оставете да охлади.
Поставете яйцата и двата вида захар в голяма купа и разбъркайте, с помощта на кухненска тел. Добавете ваниловата захар и тиквеното пюре, разбъркайте добре. Накрая прибавете охладеното масло и прясното мляко.
С помощта на силиконова шпатула, добавете брашното и разбъркайте до гладко тесто.
С помощта на чаена лъжичка, разпределете тестото във формите на ¾ от обема им.
Печете в предварително загрятата фурна за 13-15 минути или докато ръбовете леко се зачервят.
Оставете Мадлените да се охладят за около минута във формите и след това ги извадете внимателно, като си помагате с върха на нож.
За да
завършите приготвянето, разтопете шоколада на водна пара.
Потопете до
половината всяка Мадлена в шоколада и ги подредете в тавичка, докато се охлади
и стегне. Да ви е сладко!
Много красиви снимки, както винаги, все пак държа да го отбележа!
ОтговорИзтриване