Необходими продукти:
За пъстървата:
1 супена
лъжица лимонов сок
1 супена
лъжица зехтин
сол и черен
пипер
тава с
хартия за печене
За салатата:
1 голямо
цвекло
3-4 картофа
1 голям
стрък праз лук
2 супени
лъжици зехтин
За майонезата:
1 домашно,
много прясно яйце
200
милилитра слънчогледово олио или зехтин
1 голяма
скилидка чесън
2 – 3 чаени
лъжички лимонов сок
сол и черен
пипер
Почистете
рибата от люспите и вътрешностите. Поставете я върху тавичка постлана с хартия
за печене, добре намазана с мазнина. Овкусете я с лимоновия сок, зехтина, сол и
черен пипер. Печете рибата на 180⁰С за 40 минути.
За да
приготвите салатата, измийте обелете и нарежете на кубчета цвеклото и
картофите. Сварете ги в подсолена вода в два различни съда.
Праза
почистете, нарежете и задушете на среден огън с 2 супени лъжици зехтин.
За да
приготвите майонезата, поставете всички продукти за нея в тесен, висок съд и
пасирайте.
Смесете
сварените картофи, цвеклото и праза, разбъркайте леко. Прибавете майонезата и
разбъркайте отново.
Сервирайте
със студена бира J
Да ви е
сладко!
Танче,
ОтговорИзтриванечудесно аранжирано ястие от печена пъстърва и салата.Правих наскоро тази салата от цвекло и картофи, но без майонезен сос.Чудесно и лесно, много вкусно ястие.
Поздрави !
Танче,
ОтговорИзтриванечудесно аранжирано ястие от печена пъстърва и салата.Правих наскоро тази салата от цвекло и картофи, но без майонезен сос.Чудесно и лесно, много вкусно ястие.
Поздрави !