петък, 1 септември 2017 г.

Печена пъстърва с лимонов сок и картофена салата

Необходими продукти:
 
За пъстървата:
 
1 супена лъжица лимонов сок
1 супена лъжица зехтин
сол и черен пипер
тава с хартия за печене
 
За салатата:
 
1 голямо цвекло
3-4 картофа
1 голям стрък праз лук
2 супени лъжици зехтин
 
За майонезата:
 
1 домашно, много прясно  яйце
200 милилитра слънчогледово олио или зехтин
1 голяма скилидка чесън
2 – 3 чаени лъжички лимонов сок
сол и черен пипер
 
Приготвяне:
 
Почистете рибата от люспите и вътрешностите. Поставете я върху тавичка постлана с хартия за печене, добре намазана с мазнина. Овкусете я с лимоновия сок, зехтина, сол и черен пипер. Печете рибата на 180С за 40 минути.
За да приготвите салатата, измийте обелете и нарежете на кубчета цвеклото и картофите. Сварете ги в подсолена вода в два различни съда.
Праза почистете, нарежете и задушете на среден огън с 2 супени лъжици зехтин.
За да приготвите майонезата, поставете всички продукти за нея в тесен, висок съд и пасирайте.
Смесете сварените картофи, цвеклото и праза, разбъркайте леко. Прибавете майонезата и разбъркайте отново.
Сервирайте със студена бира J
 
Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Танче,
    чудесно аранжирано ястие от печена пъстърва и салата.Правих наскоро тази салата от цвекло и картофи, но без майонезен сос.Чудесно и лесно, много вкусно ястие.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Танче,
    чудесно аранжирано ястие от печена пъстърва и салата.Правих наскоро тази салата от цвекло и картофи, но без майонезен сос.Чудесно и лесно, много вкусно ястие.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване