събота, 19 август 2017 г.

Соленки със сирене и магданоз


За тестото:

125 грама масло със стайна температура
½ чаена чаша кисело мляко
½ чаена  чаша раститлна мазнина
(110 милилитра)
1 супена лъжица оцет
2 яйца, жълтъка на едното, заделете за намазване на соленките пр
eди печене
половин връзка магданоз
1 чаена чаша натрошено краве сирене
1 бакпулвер
½ чаена лъжичка сол
около 3 и ½ чаени чаши брашно


Приготвяне:

Омесете меко тесто от изброените продукти.
Покрийте две тави за печене с пергаментова хартия.
Включете фурната да загрява на 180⁰С.
Оформете от тестото фитилчета, който прегънете по средата и усучете на спирала. Поставете ги върху тавите за печене, на разтояние една от друга.
Намажете повърхността на соленките с разбития жълтък и ги поставете в топлата фурна.
Печете за 15-18 минути, до готовност.


Да ви е сладко!

5 коментара:

  1. Танче,
    чудесни соленки, веднага си записвам рецептата за проба.Имам много рецепти, но все търся по - икономични и по - многобройни соленки за различни почерпки.
    Поздрави и лека седмица !

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Прелестни са, Танче, красота!

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасни снимки, просто прекрасни!

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасни са, направих ги и станаха чудесни! Браво!

    ОтговорИзтриване