За тестото:
125 грама масло със стайна температура
½ чаена чаша кисело мляко
½ чаена чаша раститлна мазнина (110 милилитра)
1 супена лъжица оцет½ чаена чаша кисело мляко
½ чаена чаша раститлна мазнина (110 милилитра)
2 яйца, жълтъка на едното, заделете за намазване на соленките прeди печене
половин връзка магданоз
1 чаена чаша натрошено краве сирене
1 бакпулвер
½ чаена лъжичка сол
около 3 и ½ чаени чаши брашно
Приготвяне:
Омесете меко тесто от изброените продукти.
Покрийте две тави за печене с пергаментова хартия.Включете фурната да загрява на 180⁰С.
Оформете от тестото фитилчета, който прегънете по средата и усучете на спирала. Поставете ги върху тавите за печене, на разтояние една от друга.
Намажете повърхността на соленките с разбития жълтък и ги поставете в топлата фурна.
Печете за 15-18 минути, до готовност.
Да ви е сладко!
Танче,
ОтговорИзтриванечудесни соленки, веднага си записвам рецептата за проба.Имам много рецепти, но все търся по - икономични и по - многобройни соленки за различни почерпки.
Поздрави и лека седмица !
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеПрелестни са, Танче, красота!
ОтговорИзтриванеПрекрасни снимки, просто прекрасни!
ОтговорИзтриванеПрекрасни са, направих ги и станаха чудесни! Браво!
ОтговорИзтриване