вторник, 9 май 2017 г.

Пиле с аспержи, песто и козе сирене







Необходими продукти:
 
За пестото:

5 аспержи, бланширани
½ чаена чаша босилек
1 скилидка чесън
¼ чаена чаша печен шам фъстък
¼ чаена чаша Рarmigiano Reggiano (пармезан), настърган
3 супени лъжици зехтин
кората и сока от ½ лимон
сол и пипер на вкус

Пуснете всичко в блендера,  докато получите гладко песто.
 
За пилешките рула:
 
4 парчета, обезкостено пилешко месо от бут без кожа
сол и пипер на вкус
20 броя аспержи
4 супени лъжици песто от аспержи и шам фъстък
150 грама козе сирене, нарязано на филийки
 
Вземете обезкостените парчета месо и ги овкусете със сол и черен пипер.
Подредете парчетата козе сирене по повърхността на месото и разпределете по една супена лъжица от пестото. Поставете и бланшираните аспержи. Направете стегнато руло от месото и затворете с клечки за зъби.    

 
Панировка:
 
Брашно, яйца, сол, черен пипер, царевичен корнфлекс.
 
Потопете всяко руло в брашно, след това в яйце и накрая в натрошения корнфлекс.
 
Подредете месото върху тавичка постлана с хартия за печене. Гарнирайте със струйка зехтин и поставете в предварително загрята фурна на 200⁰С. Печете 45 минути.
 
Да ви е сладко!

5 коментара:

  1. Много изискано ястие Танче.Великолепни пилешки рулца с аспержи.А пестото е невероятна идея, задължително ще го изпробвам.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Танче, майстор си не само на сладките неща ;) Личи си във всяко твое основно!

    Много добре поднесено и изглежда ужасно сочно!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Достойни отличия и честити награди, Таня!
    Моите поздравления,
    с пожелания за още много вдъхновение и нови кулинарни изкушения!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Дианка :) И ти заслужаваш всички награди на света, защото си уникална и аз лично, съм се учила от теб и ти се възхищавам много!
      Сърдечни поздрави!

      Изтриване