Необходими продукти:
Кокосов варен крем:
400
милилитра пълномаслено кокосово мляко
1 голямо яйце
4 големи яйчни жълтъка
40 грама (⅓ чаена чаша) царевично брашно или царевично нишесте
100 грама (½ чаена чаша) захарна тръстика
½ чаена лъжичка ванилов екстракт
Кокосово маслено тесто:
1 голямо яйце
4 големи яйчни жълтъка
40 грама (⅓ чаена чаша) царевично брашно или царевично нишесте
100 грама (½ чаена чаша) захарна тръстика
½ чаена лъжичка ванилов екстракт
Кокосово маслено тесто:
200 грама
обикновено брашно
30 грама кокосово брашно
30 грама (1/3 чаена чаша) кокосова захар
¼ чаена лъжичка сол
100 грама студено масло, нарязано на кубчета
3-5 супени лъжици ледена вода
За декорация:
30 грама кокосово брашно
30 грама (1/3 чаена чаша) кокосова захар
¼ чаена лъжичка сол
100 грама студено масло, нарязано на кубчета
3-5 супени лъжици ледена вода
За декорация:
½ ананас
300 грама ягоди
20 плодчета физалис
Можете да
използвате плодове по ваш избор.300 грама ягоди
20 плодчета физалис
Приготвяне:
Кокосов варен крем:
Кокосов варен крем:
Поставете кокосовото мляко в тенджера с дебело дъно и го загрейте докато почти кипне. Междувременно разбъркайте заедно яйцето, жълтъците, царевичното нишесте, захарта и ваниловия екстракт в топлоустойчива купа, докато получите гладка смес.
Изсипете кокосовото мляко в яйчната смес на тънка струйка, като разбърквате непрекъснато, след това върнете сместа в тенджерата и върнете на котлона. Продължавайте да разбърквате на средна температура, докато сместа се сгъсти и получите гладък крем.
Кокосов блат:
Поставете брашното, кокосовото брашно, кокосовата захар, солта и маслото в кухненски робот и смелете, докато започне да наподобява едри трохи. Постепенно добавете ледената вода, докато тестото се оформи на топка.
Ако нямате подходящ блендер, направете тестото на ръка.
Оформете тестото в диск, обвийте го с найлоново фолио и го охладете в хладилника поне за един час.
Загрейте фурната до 180⁰C.
Намажете форма за тарт с мазнина.
Разточете студеното тесто и го поставете върху формата. Направете дупки с вилица върху тестото. Постелете върху него хартия за печене и изсипете стар боб или топчета за печене, ако имате такива.
Изпечете тестото за 25 минути, докато крайчетата на блата започнат да покафеняват.
Извадете кората да тарта и премахнете боба и хартията за печене.
Върнете тортата във фурната и печете още около 15 минути или докато блата стане златист и хрупкав навсякъде. Ако ръбовете започват да се оцветяват преди средата, можете да ги покриете с лента алуминиево фолио.
Извадете кората от фурната и оставете да се охлади в продължение на 10 минути, след това извадете от формата. Преместете върху метална решетка и оставете да изстине напълно, преди да използвате.
Сглобяване:
Поставете кората за тарта върху подходяща чиния за сервиране. Изипете кокосовия варен крем върху основата. Разпределете го равномерно.
Поставете кората за тарта върху подходяща чиния за сервиране. Изипете кокосовия варен крем върху основата. Разпределете го равномерно.
Украсете с плодовете, който сте избрали и се насладете!
Съхранявайте тарта
в хладилник.
Боже, и сърчица изрязала! Лудо такова! Умора нямаш, ей. Страхотен сладкиш, браво!
ОтговорИзтриване:) Благодаря ти миличка!!!
ИзтриванеТанче,
ОтговорИзтриванемного красив и интересен кокосов сладкиш.Възхищавам се на твоето тъпрение и упоритост при приготвяне и аранжиране на храната, както и нейното предствяне.Чудесна си, продължавай в същия дух.Чудесен тарт, при повод ще го пробвам.
Поздрави !
Благодаря ти, Ели :)
ИзтриванеПоздрави!
Много красив и вкусен тарт, Танче!
ОтговорИзтриване