Необходими продукти за тестото:
400 грама
брашно
125 грама
фина захар200 грама масло, студено нарязано на кубчета
1 яйце
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
1 щипка сол
Трюфелов пълнеж:
130 грама тъмен
шоколад
70 милилитра
сметана30 грама масло
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
Приготвяне:
Пригответе
две големи тави в които ще печете сладките. Отрежете хартия за печене с размера на тавите.
Включете
фурната да загрява на 180⁰С.Пресейте брашното в средна купа и разбъркайте в него солта. Прибавете маслото и започнете да притискате сместа с пръсти, докато получите едри трохи.
Разбийте яйцето със захарта и ванилията, докато захарта се стопи. Прибавете сместа към маслените трохи. Омесете, докато се оформи тесто.
Разделете тестото на две части.
Разточете първата част от тестото, с помощта на малко брашно, директно върху хартията за печене. Изрежете сладки с форми по ваш избор и премахнете излишното тесто.
Печете сладките 8-9 минути, докато леко порозовеят по крайчетата.
Оставете готовите сладки да изстинат напълно.
Пригответе
трюфеловия пълнеж, като затоплите сметаната докато кипне.
Начупете
шоколада в малка купа и изсипете върху него горещата сметана. Прибавете маслото
и ванилията към сместа. Оставете настрани, докато шоколада и маслото се стопят. Разбъркайте,
докато получите гладък крем. Оставете трюфеловата глазура да изстине и да стегне, така че да може да се нанася
върху сладките.Залепете сладките по две с трюфеловия пълнеж и ги приберете в добре затворена метална кутия.
Сладките на следващия ден омекват и се топят в устата.
Да ви е сладко!
Много закачливи пиленца с корделки!
ОтговорИзтриванеВесели Великденски празници,Таня! :)