четвъртък, 15 септември 2016 г.

Тарт с бадемово брашно и круши


Необходими продукти:

20 грама разтопено масло
2 супени лъжици пудра захар
100 грама брашно от белени бадеми
2 големи яйца
40 грама течен мед
1 супена лъжица лимонов сок
1 супена лъжица настъргана лимонова кора
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
2 малки круши нарязани на дебели ивици

Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 175°С
Разтопете маслото, оставете го да се охлади, докато ви потрябва.
Намажете обилно с масло, удобна форма за тарт.
В средна купа смесете смлените на брашно бадеми, лимоновите кори и пудрата захар, разбъркайте добре с кухнеска тел. След това добавете разтопеното масло, меда, лимоновия сок, ванилията и яйцата към сухите съставки. Смесете много добре, като отново разбъркате на ръка с телта, докато получите гладко и равномерно тесто.
Изсипете тестото в предварително приготвената форма и на пъвърхността му подредете крушите.
Печете за около 40-45 минути или докато повръхноста му придобие кафеникав загар.

Оставете тарта да се охлади във формата за 30 минути и след това го извадете. Нарежете десерта и го сервирайте гарниран с мед или пудра захар.



Да ви е сладко!

7 коментара:

  1. Танче,
    много, много красив сладкиш.Ти наистина сътворяваш чудеса когато става въпрос за сладките изкушения.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Бадеми и круши? За мен и двете мнооого любими, ще ми хареса на 100 %!
    Танче, ти ли измисляш тези вкусотии или черпиш идеи от някъде, не виждам друг източник, а винаги много нещица и сладкиши ни предлагаш! Ще ми е интересно да споделиш:)

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасно изглежда.Моля за размерите на формата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, анонимен :)
      Формата е алуминиева с подвижно дъно с дължина 25 сантиметра и ширина 10 сантиметра. Купувала съм я online от Aliexpress.
      Поздрави!

      Изтриване