Необходими продукти:
150 грама обикновено бяло брашно
100 грама брашно от лимец
½ чаена лъжичка сол, ако сиренето е много солено, маже да се намали количеството на солта
150 грама обикновено бяло брашно
100 грама брашно от лимец
½ чаена лъжичка сол, ако сиренето е много солено, маже да се намали количеството на солта
⅓ чаена
лъжичка черен пипер
мащерка,
риган
2 чаени
лъжички бакпулвер
230 милилитра прясно мляко
2 големи яйца
50 милилитра зехтин
125 грама краве сирене, оцедено
6 - 8 големи сушени домата мариновани в зехтин и подправки
2 домата
230 милилитра прясно мляко
2 големи яйца
50 милилитра зехтин
125 грама краве сирене, оцедено
6 - 8 големи сушени домата мариновани в зехтин и подправки
2 домата
Приготвяне:
Включете
фурната да загрява на 190⁰C .
Смесете двата вида брашно със солта, бакпулвера и подправките в средна купа.
Смесете двата вида брашно със солта, бакпулвера и подправките в средна купа.
В друг
удобен съд разбийте леко яйцата и прибавете, зехтина и прясното мляко.
Смесете
сухите и мокрите съставки и разбъркайте старателно, докато получите еднородно тесто.
Добавете
нарязаните сушени домати и разбъркайте.
Разпределете
тестото в 12 формички за мъфини намазани с масло или постлани с хартиени
подложки.
В горната
част на всеки мъфин, начупете по малко сирене и върху него поставете резенче
домат. Поръсете всеки домат с щипка сушен риган.
Печете 25-30
минути в предварително загрятата фурна.
Танче,
ОтговорИзтриваненаправила си чудесни мъфини, много красиво и стилно изглеждат.
Поздрави !
Прелестна рецепта!Щастлив,петък,Танче!:)
ОтговорИзтриванеЧудни мъфини, Таничка! Поздрави!
ОтговорИзтриване