бамбукова
подложка за оформяне на суши
4
броя листа нори
⅓ чаша хубав оризов оцет
4 супени лъжици вода
1 и ½ супени лъжици захар
½ чаена лъжичка сол
300 грама ориз за суши
1 чаена лъжичка Комбу Даши (kombu dashi) на прах
360 милилитра студена вода
3-4
парчета пушена сьомга, нарязани на жулиени⅓ чаша хубав оризов оцет
4 супени лъжици вода
1 и ½ супени лъжици захар
½ чаена лъжичка сол
300 грама ориз за суши
1 чаена лъжичка Комбу Даши (kombu dashi) на прах
360 милилитра студена вода
½
авокадо, нарязано на ленти
Приготвяне:
Измийте ориза няколко пъти със студена
вода, докато накрая, водата която наливате към него остава бистра.
Поставете
добре оцедения ориз в удобен съд за варене, залейте го със студената вода и
прибавете чаената лъжичка Конбу Даши на прах. Включете котлона на максимална топлина, само
докато ориза заври, след това намалете котлона на много слаб огън. Варете ориза
в затворен съд 12 минути. След това
махнете съда от огъня и го оставете за 10 минути, докато ориза поеме влагата
напълно.
Докато
ориза се вари, пригответе оризовия оцет, като го загреете на котлона, докато
захарта и солта се стопят. След това го оставете настрани да се охлажда, докато ви потрябва.Изсипете ориза в подходяща купа и прибавете към него оцета, като разбъркате внимателно отдолу на горе, само докато течността се разпредели равномерно, без да прекалявате.
Оставете ориза да изстине напълно преди да го използвате.
Поставете едно листо нори върху подложката. С ръце върху всяко листо нори поставяйте от ориза плътно, като оставите три четири сантиметра накрая без ориз. Намаже там листото с малко вода.
Поставете по средата по две парчета от авокадото и сьомгата и завийте, с помощта на бамбуковата подложка на стегнато руло.
Нарежете рулата на парчета и сервирайте.
Вкусотия!
Браво! Изключително професионално изглежда! Как да не му се прииска на човек да свие няколко от тези рулца:)
ОтговорИзтриванеГоляма вкусотия! Прецизна работа, Таничка! Взимам клечките и пристигам:))) Поздрави!
ОтговорИзтриванеСтрахотно суши! Изглежда наистина професионално! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Изглежда невероятно, Таня! Не съм се пробвала досега, но твоето изглежда неустоимо... Весел празник ти пожелавам!
ОтговорИзтриванеИ аз не съм пробвала, по-скоро ме е страх да се престраша, защото също си има своите тънкости, но със сигурност ще опитам, защото харесвам суши и често хапваме навън.
ОтговорИзтриванеКакто и преди - красиви кадри и презентация, Танче! :)
Прекрасни великденски празници!
Браво, Танче! Справила си се професионално!
ОтговорИзтриванеМного усмивки и сърдечни поздрави от мен!
Благодаря ви момичета :)
ОтговорИзтриванеСледващият път, ще опитам нещо по-завъртяно, но като за първи път не беше зле и този лесен вариант :)
Желая на всички ви щастливи празници!
Къде мога да намеря даши на прах?
ОтговорИзтриванеВ Метро или на специалните щандовете в големите вериги с продукти за суши.
ОтговорИзтриване