събота, 19 март 2016 г.

Лесна рецепта за пикантно пиле с портокал



Предлагам ви още един бърз, лесен, лек и много вкусен вариант за пиле с портокал, което е много по-добро от готова храна.

Необходими продукти:


2 супени лъжици олио
600 грама пилешки гърди
½ чаша прясно изцеден портокалов сок
3 супени лъжици мед
3 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици оризов оцет
1 чаена лъжичка доматено пюре

½ чаена лъжичка лют червен пипер
1 супена лъжица портокалова кора, настъргана
1 скилидка чесън, настъргана
1 чаена лъжичка джинджифил, настърган
¼ чаша студена вода
2 супени лъжици царевично нишесте
¼ чаша нарязан магданоз

Приготвяне:


Измийте и подсушете пилешките гърди.
Нарежете ги на парчета.
Загрейте олиото в голям тиган на средно-висока температура, добавете пилето.
Гответе го, докато е готово и добре зачервено и от двете страни.  Около 3 - 4 минути от всяка страна е достатъчно.
Смесете портокаловия сок, меда, соевия сос, оризовия оцет, доматената салца, лютия червен пипер, чесъна, джинджифила и сместа от водата и царевичното нишесте. Разбъркайте до еднородна смес.
Намалете котлона и прибавете сместа към пилето. Разбъркайте и варете, докато сосът се сгъсти, около 2 минути.
Сервирайте с ориз и прясно нарязан магданоз.

Можете да използвате вместо меда, сладко от портокали. Също така, можете да добавите зеленчуци по желание към сместа, като броколи, грах, чушки или други.






4 коментара:

  1. Букет от любими аромати!Прекрасно и различно ястие!Поздрави,Таня и честита първа пролет :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честита първа пролет и на теб, Миленче!
      Благодаря ти!
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Великолепно портокалово пиле! Великолепно!

    ОтговорИзтриване