Необходими
продукти:
1 малка
консерва с ананас нарязан на парченца
4 кръгчета
ананас от консерва1 шепа орехи
5 сушени сини сливи
1 чаена чаша брашно от еднозърнест лимец
½ чаена чаша бадемово брашно
¼ чаена чаша оризово брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
½ чаена лъжичка сода бикарбонат
3 яйца
1 и ½ супени лъжици стевия на прах
½ чаена чаша кисело мляко
100 грама разтопено и охладено масло
2 чаени лъжички натурален екстракт от ванилия без захар
1 и ½ супени лъжици тъмен ром
Приготвяне:
Намажете
стените и дъното на тавичка с размери 24 сантиметра в диаметър с разтопено
масло. Покрийте дъното с хартия за печене и намажете и нея с масло. Подредете
ананаса по дъното на тавичката и във всяка дупка поставете по една сушена синя
слива. Отгоре поръсете с начупените орехи. Оставете настрана, докато ви
потрябва.
Включете
фурната да загрява на 180⁰С.
Разбийте яйцата и стевията с миксер, докато се смесят добре и няма бучки.
Прибавете киселото мляко, ванилията, рома и охладеното масло.
Прибавете сухите продукти към течните и разбъркайте всичко със силиконова шпатула, докато получите гладко тесто.
Изсипете готовото тесто върху ананаса в тавичката и изравнете равномерно.
Поставете десерта в предварително загрятата фурна и печете 35-40 минути.
След като десерта е готов го оставете да изстине за 10-15 минути в тавичката и след това го обърнете в чиния подходяща за сервиране.
Аз напоих десерта със сока от компота от ананаса, но ако искате да не добавяте тази захар, която е в него не е нужно да го правите.
Също така глазирах с четка преди сервиране с две супени лъжици кленов сироп повърхността на ананаса за блясък и допълнителна сладост.
Да ви е
сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар