Бързам, бързам да ви пожелая първа...
С надежда и от сърце се надявам на една здрава и щастлива Нова 2016 година за всички!
Нека е
изпълнена за всички ни, с повече успехи и късмет! Да бъдем малко по-добри и
съпричастни! Да бъдем по-усмихнати, смирени и обичащи! Да имаме повече време за
любимите хора и начинания!
Няма да правя разбор на изминалата, но се надявам следващата година, да бъде по-добра от предходната!
Благодаря на
всички ви, че бяхте моята добра и положителна страна от изминалата година!
Винаги се
чувствам добре в моя пристан, в моето местенце, в което винаги мога да избягам
от скуката и лошото настроение, защото се потапям във всичко което ме кара да
бъда вдъхновена, спокойна и себе си!
Много се
надявах, че тази нова година ще направя различна торта.., но уви, щом споменах
торта и единодушно всички не пропуснаха да ми напомнят, че трябва да бъде
Тирамису :)
И затова
няма да напиша рецепта, а просто ще поставя линк към вече съществуваща в блога
ми и ще ви покажа снимки!
За първи път
тази година, заради медено-джинджифиловите бисквити, които исках да направя за
благотворителния Коледен базар на сина ми, взех
фондан за украсата им, а останалата част, която не употребих се чудех
какво да направя.
И това я първия ми
опит за много лесна украса на торта с него. Тирамису със снежинки J – единственият
начин да експериментирам с тази редовно приготвяна торта у дома е украсата,
защото съдържанието се повтаря всеки път.
За
да направя това Тирамису, приготвих пандишпанов блат в тавичка с размери 22
сантиметра (по тази
рецепта) в диаметър,
който разрязах на две. Сглобих тортата в ринг за оформяне на торти, като
подреждах блат, напоих го с малко кафе, след това крем (по тази рецепта). След крема подредих бишкоти
напоени с кафе, а отгоре отново крем. Завърших с другата част на пандишпановия
блат, без да го напоявам с кафе и отново намазах с крем. След като тортата Тирамису
престоя в хладилника 6 часа я декорирах с фондан. Можете да направите всякаква декорация, вкусът винаги е прелестен!
Имате още малко време да си приготвите и вие торта Тирамису :), ако я направите сега, до утре вечерта ще бъде съвършена и най-страхотния десерт за Новогодишната вечеря!
Много красива торта, Танче! Весело посрещане на Нова Година! Много здраве, късмет и радост ви пожелавам!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Йоли!
ОтговорИзтриванеВесело посрещане и на теб и семейството ти!
Дано да бъде щастлива, успешна и да сбъдне желанията ти, следващата 2016 година!
Тортата е страхотна, Танче! Весело посрещане на новата година :) Нека да донесе на цялото семейство много здраве, успехи и сбъднати мечти! :)
ОтговорИзтриванеКакто винаги брилянтна торта! Поздравления, Танче! Много здраве и късмет през новата година!
ОтговорИзтриванеКакто винаги брилянтна торта! Поздравления, Танче! Много здраве и късмет през новата година!
ОтговорИзтриванеМного нежна, много красива, много празнична Тирамису Торта! Пожелавам Ви една страхотна Нова година, изпълнена с много кулинарни преживявания!
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеНе е съвсем същата, носи си друго настроение, но не по-малко хубаво! Прекрасно изглежда и е много празнична, завиждам на всеки, който ще има късмета да я опита. Щастлива 2016 желая и много здраве на цялото ти семейство. Весело посрещане!
ОтговорИзтриванеТанче, да ви е Честита Новата Година!
ОтговорИзтриванеДано е благодатна, мирна и здрава!
Дано се сбъднат мечтите ти!
Отново с прекрасна торта, макар и същата, но така пременена си е различна:)