Ето я тортата, малко набързо приготвена, но с много любов за едни специални хора! С цялата ми любов и благодарност за старанието и професионализма,
поклон!
Тортата е
едно от моите, Благодаря!
Необходими продукти:
Продуктите са точно за торта с пет слоя бисквити и форма 20x20 сантиметра
2 пакета бисквити (аз много харесвам пълнозърнести бисквити PETIT BEURRE на PAPADOPOULOS за приготвянето на бисквитена торта, имат уникален вкус и аромат на препечено)
1 литър мляко
10 супени лъжици захар
1 супена лъжици ванилова захар
4 жълтъка
2 супени лъжици брашно
6 препълнени супени лъжици ванилов или сметанов пудинг на прах (може да бъде и кокосов)
100 грама бял шоколад
300 грама масло на стайна температура
300 грама кокосови стърготини
8 супени лъжици филирани бадеми
Поставете
800 милилитра от прясното мляко в тенджерка на среден огън върху котлона и към
него прибавете захарта. Разбъркайте за кратко, докато млякото леко се загрее и
захарта са стопи.
В друга купа
поставете нишестето, брашното, жълтъците и останалото прясно мляко. Разбийте всичко до
гладка смес с кухненска тел.Изсипете сместа с нишестето и жълтъците към прясното мляко на котлона и бъркайте непрекъснато, докато крема се сгъсти.
Свалете крема от огъня и добавете начупения на парчета бял шоколад, разбъркайте, докато се разтопи. Изсипете крема в широка купа, за да изстине по-бързо и поставете найлоново домакинско фолио по повърхността му, за да не хваща коричка, докато изстива. Оставете настрана да се охлади до стайна температура (можете да приготвите крема в деня преди да сглобите тортата).
Разбъркайте с миксер на ниска скорост маслото, докато се превърне в пухкав крем.
Добавяйте по една две лъжици от маслото към охладения крем и след всяко добавяне за кратко разбивайте с миксер на средна скорост или на ръка интензивно с кухненска тел (не прекалявайте с разбиването за да не се пресече).
Накрая добавете 150 грама кокосови стърготини и разбъркайте.
Сглобяване на тортата:
Използвайте
страничната част от форма с отстраняващ се ринг. Поставете я директно върху
чинията, в която ще сервирате тортата. На дъното поставете тънък слой от крема,
така че бисквитите да залепват и да можете да подредите по-лесно. Наредете
плътно ред бисквити, а отгоре разпределете 5-6 супени лъжици от крема. Върху
крема поръсете равномерно с две супени лъжици филирани бадеми. Постъпете по
същия начин до изчерпване на количествата бисквити и крем. Най-отгоре завършете
с крем.
Покрийте
формата с домакинско прозрачно фолио и приберете в хладилника за 6-8 часа,
най-добре за една нощ.
Преди да
сервирате тортата, премахнете ринга и загладете леко крема отстрани, ако е
необходимо. Декорирайте с кокосови стърготини или филирани бадеми или бял шоколад, както ви харесва.
Да ти кажа Таня усетих,че снимките не ми липсват....(макар,че всичките ти фотографии са умопомрачителни:))!Представих си тази великолепна торта до най-малката кокосова стърготинка!Прелест!
ОтговорИзтриванеОх, ама на мен пък ми липсват снимките... И да, определено ще е вкусотия, то като чете човек рецептата и вече е гладен за сладко. :) Кокосова прелест ще да е било!
ОтговорИзтриванеПрегръдки, Танче! :)
Нещо ми се е бъгнал блога, извинявам се момичета. Тортата утре ще мога да я публикувам наистина :) Съжалявам за това!
ОтговорИзтриванеПрегръдки :)
Много ми допада тортата :) и определно следващият път ще опитам с тези бисквити, Танче!
ОтговорИзтриванеЛека седмица от мен :*
Благодаря, Зори :)
ИзтриванеОпитай ги, наистина съм убедена, че са най-добрите за бисквитена торта.
Успешна седмица и на теб :)
Това парченце си го дръпвам за десерт, може ли?
ОтговорИзтриванеГрабвай, Весе, че не остана :)
ИзтриванеПоздрави!
Истинско бижу си сътворила, Таня! Бързо, лесно и много елегантно! Благодаря ти за вдъхновението! :)
ОтговорИзтриванеМного ти благодаря, Ева! Щастлива съм, че тортата ми те е вдъхновила :)
ИзтриванеЕто и нея. Блогър понякога прави проблеми, доста неприятни, но поне ги оправят бързо.
ОтговорИзтриванеМного е красива, апетитна тази тортичка, Танче! Изпипана до най-малкия детайл!
Прегръдка!
Благодаря, Светле :)
ИзтриванеПрегръдка от мен!