Необходими
продукти:
1 чаша
слънчогледово олио
1 чаша
кисело мляко1 чаши грис
1 яйце
1 пакет ванилия
2 чаени лъжички бакпулвер
1 супена лъжица оцет
1 щипка сол
Брашно колкото поеме, за да се омеси меко тесто. Около 600 грама.
За захарния
сироп:
3 и ½ чаши вода
2 чаша захар1 пакет ванилия
Сока от половин лимон
Захарния
сироп варете в продължение на 10-15 минути.
Оставете го да се охлади, докато приготвите сладките.
От
изброените продукти омесете меко тесто.
Оставете го да престои
в хладилник в продължение на 15-20 минути.След това разделете тестото на три части и всяка разточете с дебелина 3 мм.
Загрейте фурната на 180⁰С.
С помощта на чаша направете кръгчета от тестото с диаметър 8 сантиметра.
С четири от кръгчетата оформете всяка розичка и след това разрежете по средата на две.
Подредете розичките на разтояние 4-5 милиметра една от друга.
Печете до златисто кафяво.
Веднага след като извадите розичките от фурната, изсипете охладения сироп върху тях.
Оставете сладките да се напоят за няколко часа в сиропа, ако можете да изчакате J
Наистина прекрасни рози! Обичам усещането ти за красота и пропорция!
ОтговорИзтриванеПрегръщам те топло, любима Йоли!!! Много ти благодаря!
Изтриванеистински розички :) Напомнят ми (и покрай чинийките) добрите стари, на свеки, но те са с мая :)
ОтговорИзтриванеПридърпвам една :)
Хубаво лято, Таня!
Сигурно всички имаме от тези чинийки :) Моите са на село, а там обичам всеки съд, защото ме връща в спомените назад във времето и нямам търпение всеки път да готвя и да снимам на открито, несравнимо е!
ИзтриванеБлагодаря ти, Пепи!
Непременно ще ги направя! Изглеждат вълшебно, Таня! А и без захар в тестото, ще са поносимо сладки, ще могат да се преглъщат, предвид подвеждащото им име. ;)))
ОтговорИзтриванеПрекрасни снимки! Благодаря за рецептата и насладата за окото!
Прегръдки!
Много ти благодаря, Ирме :) Много ме зарадва с хубавите си думи!
ИзтриванеСладките направо станаха хит сред приятната компания, за която бяха предназначени.
Наистина не се отровно сладки, а студени от хладилника са просто божествени!
Прегръдки!
Едва преглътнах от вида им. Обожавам сладко, обажавам сиропирано. Прекрасни са, Таня! Ще има да ги мисля сега :)
ОтговорИзтриванеПламена, радвам се, че ти харесват! Можеш да ги приготвиш в първия случай, в който гостите ти ще бъдат повече от трима и ти обещавам, че ще ги очароваш :)
ИзтриванеАма как за гости!? Мисля да са само за мен 😃
ИзтриванеМного са красиви, Танче! Толкова добре изпипани, че приличат на истински.
ОтговорИзтриванеПридърпвам си чинийката!
Поздрави!
Много ти благодаря, Габи :) Почерпи се ;)
ИзтриванеПоздрави!
Ех Таня ... удоволствие е да гледам нещо сладичко направено от теб и видяно през твоят обектив :) Всичките ти торти са шедьоври, а сега и тези красиви сладости :) Поздравления за всичко което виждам при теб! Прекрасни снимки!
ОтговорИзтриванеКак ме похвали, стана ми едно такова топло и приятно на душата :)
ИзтриванеСърдечно ти благодаря, Дани!
Поздрави!
А, Танче, това само да разхлади и ще се прави, че и колегите ще опитат - ще ме хвалят с твоите прекрасни рози, да знаеш!:))
ОтговорИзтриванеЩе се радвам да ги приготвеш, Весе :) Сигурна съм, че ще се харесат, на който и да ги опита!
ИзтриванеПоздрави, мила!