събота, 7 юли 2018 г.

Сладки рози от пълнозърнесто брашно и черен шоколад



Необходими продукти:
2 големи яйца
200 грама меко масло
140 грама фина кафява захар
1 лъжица екстракт от ванилия
4-5 супени лъжици пълномаслено мляко
60 грама черен шоколад, нарязан на много ситно



Приготвяне:
Постелете хартия за печене върху две големи тави.
С помощта на остър нож нарежете черния шоколад и го разбъркайте в брашното.
Разбийте мекото масло в купа за около 5 минути. Прибавете захарта и продължете да разбивате, докато сместа стане пухкава и изсветлее.
Добавете яйцата и разбъркайте много добре.
Добавете екстракта от ванилия. Накрая прибавете брашното като го редувате с прясното мляко. След всяко добавяне разбивайте добре. Ако тестото ви се стори прекалено гъсто, прибавете още една-две супени лъжици прясно мляко.



Сложете сместа в найлонов пош със зведовиден накрайник и с негова помощ оформете бисквитите върху предварително подготвените тави.
Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 180°С за около 12/14 минути.
След готовност можете да поръсите сладките с пудра захар.



Да ви е сладко!

1 коментар: