Необходими продукти:
340 грама Пълнозърнесто брашно София Мел
2 големи
яйца
200 грама
меко масло
140 грама фина
кафява захар
1 лъжица
екстракт от ванилия
4-5 супени
лъжици пълномаслено мляко
60 грама черен
шоколад, нарязан на много ситно
Приготвяне:
Постелете
хартия за печене върху две големи тави.
С помощта на
остър нож нарежете черния шоколад и го разбъркайте в брашното.
Разбийте мекото
масло в купа за около 5 минути. Прибавете захарта и продължете да разбивате,
докато сместа стане пухкава и изсветлее.
Добавете яйцата
и разбъркайте много добре.
Добавете
екстракта от ванилия. Накрая прибавете брашното като го редувате с прясното
мляко. След всяко добавяне разбивайте добре. Ако тестото ви се стори прекалено
гъсто, прибавете още една-две супени лъжици прясно мляко.
Сложете
сместа в найлонов пош със зведовиден накрайник и с негова помощ оформете
бисквитите върху предварително подготвените тави.
Печете
бисквитите в предварително загрята фурна на 180°С за около
12/14 минути.
След готовност можете да поръсите сладките с пудра захар.
Да ви е
сладко!
Иха...
ОтговорИзтриване