Необходими
продукти:
100
грама фини овесени ядки
100 грама
цели овесени ядки120 грама бяло брашно
½ чаена лъжичка бакпулвер
щипка сол
½ чаена лъжичка канела
½ чаена лъжичка смесена подправка за коледни сладки
140 грама фина кафява захар
1 пакет ванилова захар
120 грама кокосово масло, разтопено
150 грама пюре от печена тиква
1 жълтък
90 грама сушени боровинки
Приготвяне:
В голяма купа поставете двата вида овесени ядки, брашното, бакпулвера, канелата, смесената подправка и солта, разбъркайте добре. В друга купа смесете пюрето от тиква, разтопеното кокосово масло, жълтъка, кафявата захар и ваниловата захар, разбъркайте добре. Прибавете мократа смес към сухата и разбъркайте, докато получите хомогенна смес.
Включете фурната да загрява на 180⁰С.
Оставете тестото за 15 минути, за да се накиснат овесените ядки. След това проверете консистенцията на тестото - ако е прекалено сухо добавете 1-2 супени лъжици пюре от тиква, ако е твърде мокро - изчакайте още по-дълго или прибавете 1-2 супени лъжици овесени ядки.
След това направете топчета от тестото, всяко с тегло около 20 грама. Поставете ги върху тава, постлана с хартия за печене, и ги притиснете с ръка или с лъжица, но не прекалено.
Печете за около 15-17 минути, в зависимост от дебелината на бисквитите. Трябва да бъдат леко кафяви по краищата и от долната страна.
Извадете бисквитите и ги поставете върху метална решетка, за да се охладят.
Да ви е сладко!
Танче,
ОтговорИзтриванелюбими аромати в тези разкошни бисквити.Веднага ще ги изпробвам, чудесно и много красиво предложение.Подходящи са даже и за Коледните празници.
Поздрави и лек и спорен ден !