петък, 28 април 2017 г.

Пикантно пиле по Сечуански с фъстъци





Необходими продукти:

700 грама пилешки гърди, нарязани на парчета
1 супена лъжица лек соев сос
1 чаена лъжичка тъмен соев сос
1 супена лъжица балсамов оцет
½ чаена чаша пилешки бульон
1 чаена лъжичка захар
1 чаена лъжичка царевично нишесте
3 супени лъжици зехтин
1 червена люта чушки
3 сладки червени чушки
1 малка тиквичка
½ чаена лъжичка лют Сечуански червен пипер
1 чаена лъжичка пушен червен пипер
1 супена лъжица чесън, настърган или пресован
1 супена лъжица джинджифил, настърган
чаена чаша печени неосолени фъстъци
1 чаена лъжичка сусамово масло
пера от пресен лук за гарнитура, нарязани

Начин на приготвяне:

Смесете в малка купичка соевите сосове, двата вида пипер, бульона, оцета, захарта и царевичното нишесте. Оставете настрана, докато ви потрябва.
Нарежете чушките и тиквичката на жулиени.

Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тиган с незалепващо покритие на средно висока температура. Прибавете лютата чушка, тиквичките и сладките чушки. Посолете с щипка сол и ги запържете за 3-4 минути. Накрая прибавете чесъна и джинджифила, запържете за една минута. Извадете заленчуците от тигана.

В същия тиган, загрейте една супена лъжица зехтин на средно висока температура, добавете пилето и го запържете за 6 минути, по 3 минути от всяка страна. Когато е готово, прибавете соса и разбъркайте за една минута. Добавете фъстъците и зеленчуците, разбъркайте добре всичко и махнете от огъня. Добавете сусамовото масло и отново разбъркайте.

Сервирайте топло с гарнитура по вкуса ви.

Да ви е сладко!

1 коментар:

  1. Танче,
    имам и аз една подобна рецепта с фъстъци, но да си призная не съм я пробвала.Фъстъците, както и другите ядки са традиционно използвани в различните кухни за приготвяне на ястия с месо и явно чудесно се вписват в представянето на цялостното ястие.Знам,че в Корея също много използват и семената от сусам.Твоето предложение изглежда както винаги перфектно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване