Необходими
продукти:
700 грама
пилешки гърди, нарязани на парчета
1 супена
лъжица лек соев сос1 чаена лъжичка тъмен соев сос
1 супена лъжица балсамов оцет
½ чаена чаша пилешки бульон
1 чаена лъжичка захар
1 чаена лъжичка царевично нишесте
3 супени лъжици зехтин
1 червена люта чушки
3 сладки червени чушки
1 малка тиквичка
½ чаена лъжичка лют Сечуански червен пипер
1 чаена лъжичка пушен червен пипер
1 супена лъжица чесън, настърган или пресован
1 супена лъжица джинджифил, настърган
⅓ чаена чаша печени неосолени фъстъци
1 чаена лъжичка сусамово масло
пера от пресен лук за гарнитура, нарязани
Смесете в малка купичка соевите сосове, двата вида пипер, бульона,
оцета, захарта и царевичното нишесте. Оставете настрана, докато ви потрябва.
Нарежете чушките
и тиквичката на жулиени.
Загрейте 2
супени лъжици зехтин в тиган с незалепващо покритие на средно висока
температура. Прибавете лютата чушка, тиквичките и сладките чушки. Посолете с
щипка сол и ги запържете за 3-4 минути. Накрая прибавете чесъна и джинджифила, запържете за една минута.
Извадете заленчуците от тигана.
В същия
тиган, загрейте една супена лъжица зехтин на средно висока температура,
добавете пилето и го запържете за 6 минути, по 3 минути от всяка страна. Когато
е готово, прибавете соса и разбъркайте за една минута. Добавете фъстъците и
зеленчуците, разбъркайте добре всичко и махнете от огъня. Добавете сусамовото
масло и отново разбъркайте.
Сервирайте
топло с гарнитура по вкуса ви.
Да ви е
сладко!
Танче,
ОтговорИзтриванеимам и аз една подобна рецепта с фъстъци, но да си призная не съм я пробвала.Фъстъците, както и другите ядки са традиционно използвани в различните кухни за приготвяне на ястия с месо и явно чудесно се вписват в представянето на цялостното ястие.Знам,че в Корея също много използват и семената от сусам.Твоето предложение изглежда както винаги перфектно.
Поздрави !