Необходими продукти:
2 пилешки
пържоли от бут, нарязани на квадратни парчета
За маринатата:
За маринатата:
2 чаени лъжички сусамово масло
2 супени лъжици оризов оцет
2 супени лъжици кафява захар
2 супени лъжици соев сос
2 скилидки чесън
1 чаена лъжичка настърган джинджифил
прясно смлян черен пипер
1 голям лимон, нарязан на тънки филийки
Приготвяне:
В подходящ
съд, смесете сусамовото масло, оризовия оцет, кафявата захар, соевия сос, чесъна,
джинджифила и прясно смления черен пипер. Добавете нарязаното на кубчета
пилешко месо, и разбъркайте, за да се покрие добре с маринатата. Покрийте купата
с найлоново фолио и я поставете в хладилника за 20-30 минути.
В това време
започнете да приготвяте ориза. Използвайте рецептата, която обичате най-много.
Също така, ако използвате дървени шишчета, оставете да се накисват във вода, преди
да нанижете месото на тях.
Загрейте барбекю или грил тиган, ако предпочитате. Може да използвате и скарата във фурната, но за целта е добре да поставите хартия за печене върху тавичката, защото ще бъде трудно измиването и след печенето.
Загрейте барбекю или грил тиган, ако предпочитате. Може да използвате и скарата във фурната, но за целта е добре да поставите хартия за печене върху тавичката, защото ще бъде трудно измиването и след печенето.
Нанижете парчетата
месо, като редувате с резените лимон.
Изпечете шишчетата до златисто кафяво от всички страни, като от време на време, намазвате с четка повърхността им с останалата марината.
Изпечете шишчетата до златисто кафяво от всички страни, като от време на време, намазвате с четка повърхността им с останалата марината.
Сервирайте
шишчетата с ориз и свежа салата. Овкусете всяка порция с малко оризов оцет и
сусамово масло. Поръсете и сусам.
Много ароматни и красиво поднесени са тези шишчета, Танче! Комбинацията от подправки ме заинтригува, не съм опитвала досега сусамово олио.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Танче,
ОтговорИзтриванемного вкусни и ароматни шишчета с гарнитура.Сусамовото олио придава чудесен аромат и вкус.А джинджифилът - пикантност и полезност на ястието.
Поздрави !