неделя, 28 август 2016 г.

Пилешки шишчета на скара, мариновани в соев сос, чесън и сусамово масло


Необходими продукти:

2 пилешки пържоли от бут, нарязани на квадратни парчета

За маринатата:

2 чаени лъжички сусамово масло
2 супени лъжици оризов оцет
2 супени лъжици кафява захар
2 супени лъжици соев сос
2 скилидки чесън
1 чаена лъжичка настърган джинджифил
прясно смлян черен пипер

1 голям лимон, нарязан на тънки филийки
сусам, за гарниране

Приготвяне:


В подходящ съд, смесете сусамовото масло, оризовия оцет, кафявата захар, соевия сос, чесъна, джинджифила и прясно смления черен пипер. Добавете нарязаното на кубчета пилешко месо, и разбъркайте, за да се покрие добре с маринатата. Покрийте купата с найлоново фолио и я поставете в хладилника за 20-30 минути.

В това време започнете да приготвяте ориза. Използвайте рецептата, която обичате най-много. Също така, ако използвате дървени шишчета, оставете да се накисват във вода, преди да нанижете месото на тях.
Загрейте барбекю или грил тиган, ако предпочитате. Може да използвате и скарата във фурната, но за целта е добре да поставите хартия за печене върху тавичката, защото ще бъде трудно измиването и след печенето.  

Нанижете парчетата месо, като редувате с резените лимон.
Изпечете шишчетата до златисто кафяво от всички страни, като от време на време, намазвате с четка повърхността им с останалата марината.

Сервирайте шишчетата с ориз и свежа салата. Овкусете всяка порция с малко оризов оцет и сусамово масло. Поръсете и сусам.

Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Много ароматни и красиво поднесени са тези шишчета, Танче! Комбинацията от подправки ме заинтригува, не съм опитвала досега сусамово олио.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Танче,
    много вкусни и ароматни шишчета с гарнитура.Сусамовото олио придава чудесен аромат и вкус.А джинджифилът - пикантност и полезност на ястието.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване