Необходими продукти:
⅓ чаша (80
милилитра) студена вода
3 супени лъжици желатин на прах
2 чаши (500 милилитра) сметана
1½ чаша (330 грама) фина захар
2 чаени лъжички ванилов екстракт
1 чаша (100 грама) хубаво натурално какао
1 чаша (250 милилитра) прясно мляко
Приготвяне:
Поставете водата в малка купа, поръсете желатина и разбъркайте. Оставете го в продължение на 5 минути или докато абсорбира водата.
3 супени лъжици желатин на прах
2 чаши (500 милилитра) сметана
1½ чаша (330 грама) фина захар
2 чаени лъжички ванилов екстракт
1 чаша (100 грама) хубаво натурално какао
1 чаша (250 милилитра) прясно мляко
Приготвяне:
Поставете водата в малка купа, поръсете желатина и разбъркайте. Оставете го в продължение на 5 минути или докато абсорбира водата.
Поставете сметаната,
захарта и какаото
в малка тенджера на средна температура и разбъркайте, за да се смесят добре. Загрейте докато кипне, като периодично разбърквате. Махнете от огъня и добавете желатина и ванилията, разбъркайте добре. Прецедете сместа през цедка, ако са се появили малки бучки от какото,
за да стане сместа абсолютно гладка. Прибавете млякото и отново разбъркайте, до
еднородна смес.
Изсипете крема в шест силиконови
формички или други, каквито имате подходящи за крем.
Поставете ги в хладилника за 4-5 часа или докато панакотата стегне.
Можете да обърнете крема в чиния или
да го сервирате направо във формичките.
Поръсете с какао и замразени боровинки, ако ви
се намира.
Таничка, чудесна панакота!
ОтговорИзтриванеИ поднесена перфектно!
Прегръдка и хубав уикенд!
Много ти благодаря, Дани :)
ИзтриванеПрегръдки мила!
Фантастична визия!
ОтговорИзтриванеС пожелания за уютна и приказна неделя!
Прегръдки!
Благодаря, Игличе :)
ИзтриванеХубав да и твоят ден!
Танче, страхотна панакота! А тези боровинки как й отиват :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и прегръдки :)
Много се радвам, че ти харесва, Светле :)
ИзтриванеПрегръдки!
Танче, как съм могла да пропусна тази прелест! :)
ОтговорИзтриванеУникална панакота! Един път много неуспешно я направих, стана като бетон, но твоята е много нежна и топяща се! Ще пробвам и твоят вариант.
Поздрави!
Светле, аз съм правила няколко пъти, но честно да ти кажа, тази ми е любима! Нежна е като кадифе и се топи в устата :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, мила!
Поздрави!