Необходими продукти:
6 пилешки
бутчета
1 чаена лъжичка къри
1 чаена лъжичка къри
1 чаена
лъжичка кимион
½ чаена
лъжичка смлян кориандър
1 чаена
лъжичка пушен червен пипер
1 чаена
лъжичка мащерка
5 супени
лъжици прясно мляко
прясно смлян
черен пипер и сол
За
панировката:
2 яйца
½ чаена чаша
брашно
½ голям
пакет хрупкави солети
олио за
пържене
Приготвяне:
Мариновайте
бутчетата с изброените подправки и ги поставете в купа. Поставете найлоново
фолио отгоре и ги приберете в хладилника за два-три часа.
Смелете солетите
в блендер, като оставите и по-едри парченца в сместа.
Извадете ги
от хладилника и ги оставете да се стоплят до стайна температура.
Загрейте
тиган с два сантиметра олио на средно силна температура (на моята печка: 7 от 9
степени).
Оваляйте всяко
бутче в брашно, след това в разбитите яйца и накрая в смлените солети.
Изпържете
всяко бутче до златисто-кафяво от всички страни в предварително загрятото олио.
За гарнитура направих арабски кус-кус, накиснат в домашен пилешки бульон с грах, царевица и подправки.
Чудесни са, Таня! Много апетитни, представям си колко са хрупкави с тази панировка :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав петък на теб!
Ехх, любимо ми е пилешкото с всякаква панировка! Преди време бях виждала със същата панировка, но не помня кой го беше писал и така и си остана. Крайно време е вече и аз да го пробвам!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Таничка! :))))))
Много интересна идея даваш,Танче,обезателно ще пробвам някой ден със солети,заинтригува ме!И гарнитурата ми харесва и то много!Не съм мариновала в прясно мляко,и това трябва да се опита то се знае!Сърдечни поздрави и хубави есенни дни!
ОтговорИзтриванеТанче, и това ще опитам. Аз правя подобна панировка от пикантен тортила чипс и също е много добро. Но ще опитам и със солети, макар че като си знам момчето, може да и да ги изяде, преди да ги сготвя :) Усмихнати почивни дни, мила!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, момичета :)
ОтговорИзтриванеХубав уикенд ви желая!
Ах, че хрупкави изглеждат тези кълчици. Чудесна работа, Таничка! Поздрави!
ОтговорИзтриванеВкусно хрупкаво предложение и чудесна гарнитура!
ОтговорИзтриванеПоздрави!