Необходими
продукти:
250 грама
печено цвекло150 грама ориз арборио
2 супени лъжици зехтин
1 глава червен лук
1 скилидка чесън
100 милилитра червено вино
600 милилитра зеленчуков бульон
1 стрък целина
1 чаена лъжичка сушен копър
4 супена лъжица настърган пармезан
Загрейте двете
супени лъжици зехтин в широк тиган. Добавте лука и целината, нарязани на дребно и ги задушете, докато
омекнат, като от време на време добавяте по една-две супени лъжици от бульона. Към края прибавете нарязаната скилидка чесъна и сушения копър. Добавете
ориза и чашата вино и разбъркайте, докато виното се редуцира.
Започнете да
добавяте от бульона, като разбърквате непрекъснато, след като бульона се абсорбира
напълно от ориза, добавяйте отново. Към края добавете настърганото цвекло и
последната част от бульона. Оставете ризотото да поври 5-6 минути. Махнете от огъня и
добавете две супени лъжици масло и настъргания пармезан. Разбъркайте внимателно, консисистенцията трябва да бъде кремообразна. Сервирайте ризотото с настърган пармезан и
зелени листа целина.
Много вкусно!
В ризото до сега не съм включвала червеното цвекло,а изглежда прекрасно....Много красиво поднасяне на (сигурна съм )вкусното ястие!Поздрави,Таня и честита баба Марта:)!
ОтговорИзтриванеЧестита Баба Марата, Миленче :) Желая здраве на теб и цялото ти семейство!
ИзтриванеИнтересно и много тематично за днес!:) Честита баба Марта, Таничка! Живи и здрави да сте! Поздрави!
ОтговорИзтриванеДа само дето не бях обърнала внимание на бяло и червеното :)
ИзтриванеЧестита Баба Марта, Кате! Дано пролетта да бъде слънчева и да донесе със себе си добро настроение за теб и за семейството ти!
Червено,бяло и вкусно - като за празника!
ОтговорИзтриванеЧестита баба Марта,Таня! Здрави и щастливи бъдете!
Благодаря, Инче :)
ИзтриванеЧестита Баба Марта на теб и семейството ти! Бъдете здрави и усмихнати!
Честита Баба Марта и тук, Танче! Бъди здрава и носи пролетта в душата си!
ОтговорИзтриванеИнтересно предложение с цвекло!
Честита Баба Марта, Весе :)
ИзтриванеРадвам се, че ти харесва ризотото!
Честита Баба Марта, Танче!
ОтговорИзтриванеПрекрасно предложение за първия ден на пролетта!
Снощи цялото печено цвекло направих на салата. Май ще трябва да се купи още :)))
Поздрави!
Без целувки, защото съм грипава :((
Опитай, когато ти попадне отново цвекло, Аля, сигурна съм, че ще ти хареса!
ИзтриванеЧестита Баба Марта на теб и семейството ти!
Честита баба Марта, Танче! Обичам цвекло, непременно трябва д аопитам и цвекло с ориз!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
И аз го харесвам във всички варианти цвеклото, а така с ориза си заслужана определено да се опита!
ИзтриванеЧестита Баба Марта, Валя! Желая здраве на теб и семейството ти!
Обичам ризото, включително и с червено цвекло :)
ОтговорИзтриванеПрекрасни снимки, Таничка!
Хубави почивни дни!
Благодаря ти, Дани! Радвам се, че ти харесват!
ИзтриванеЧестита Баба Марта! Бъдете здрави и дано в дома ти с пролетта доиде и много добро настроение!
Честита баба Марта, Таня! Здрава и засмяна!
ОтговорИзтриванеИнтересно предложение с чудесни снимки!
Поздрави! Спорна нова седмица!
Радвам се, че ти харесва предложението ми!
ИзтриванеЧестита Баба Марта, Иве :) Бъдете здрави и усмихнати!
Хубава седмица и на теб!
Наскоро си го заплюх в една от сериите на Гордън Рамзи и сега при твоите снимки съвсем нямам търпение да го опитам,Танче,знаеш,че си невероятен презентатор освен отличен кулинар!Много апетитно ризото с толкова съблазнителен цвят!В аванс поднасям поздравления за утрешния национален празник,да ти е честит!
ОтговорИзтриванеОт сърце ти благодаря, Роси!
ИзтриванеГоляма прегръдка и Честит празник и на теб!