Необходими продукти:
150 грама масло
¾ чаша светло кафява захар (може да се използва и бяла)
2 супени лъжици ванилова захар
¾ чаша пресято, тъмно какао без захар
1 чаена чаша брашно
¾ чаена лъжичка сода за хляб
1 чаена лъжичка ябълков оцет или една супена лъжица кисело мляко, за да се угаси содата
щипка сол
4 яйца
150 грама настърган млечен шоколад
Приготвяне:
Подгответе удобна тавичка с размери 25 x 30 cантиметра
намазана с мазнина и поръсена старателно с брашно или постлана с хартия за
печене.
Маслото разтопете в подходяща тенджера. Котлона намалете
на ниска степен и добавете захарта, разбъркайте в продължение на около 2 минути.
Отстранете от огъня.
Яйцата разбъркайте в средна купа с вилица.
Пресейте заедно брашното, какаото, солта и ваниловата захар. Излейте върху сухите съставки разтопеното масло и захарта, содата предварително угасена в оцета и разбъркайте с лъжица съвсем за кратко, буквално три-четири пъти, само колкото съставките да се смесят грубо. Добавете яйцата, настъргания на ренде шоколад и разбъркайте отново за кратко с лъжица, докато всички съставки се смесят.
Изсипете тестото в предварително подготвената форма. Изравнете тестото и поставете във фурната, предварително загрята до 180°С. Печете около 20-22 минути. Най-добре да печете браунито върху решетката поставена на най-ниското ниво на фурната.
След като се изпече го оставете настрана да изстине напълно преди да го извадите от формата и да го нарежете. Сервирайте нарязаното брауни на квадрати. Можете да поръсите шоколадовите квадрати с пудра захар или да сервирате всяко с топка ванилов сладолед.
Яйцата разбъркайте в средна купа с вилица.
Пресейте заедно брашното, какаото, солта и ваниловата захар. Излейте върху сухите съставки разтопеното масло и захарта, содата предварително угасена в оцета и разбъркайте с лъжица съвсем за кратко, буквално три-четири пъти, само колкото съставките да се смесят грубо. Добавете яйцата, настъргания на ренде шоколад и разбъркайте отново за кратко с лъжица, докато всички съставки се смесят.
Изсипете тестото в предварително подготвената форма. Изравнете тестото и поставете във фурната, предварително загрята до 180°С. Печете около 20-22 минути. Най-добре да печете браунито върху решетката поставена на най-ниското ниво на фурната.
След като се изпече го оставете настрана да изстине напълно преди да го извадите от формата и да го нарежете. Сервирайте нарязаното брауни на квадрати. Можете да поръсите шоколадовите квадрати с пудра захар или да сервирате всяко с топка ванилов сладолед.
Вкуснооо!
Шоколадова симфония....Само си представям колко ммммммммммм ще се мърка още при първата хапка:))))
ОтговорИзтриванеПоздрави,Таня!
Танче, идва ми да захапя монитора! То вкусно брауни, то апетитни снимки... ти няма ли да публикуваш нещо, което да го подмина и да не се връщам отново в блога ти :))
ОтговорИзтриванеПрегръдка за поне едно парченце брауни! :)
Изглежда съвършено, Танче! Снимките са много хубави.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
ПП: Чинийката ти от къде е ако не е нахално да попитам?
Шоколадово изкушение! Как да му се устои?! :)
ОтговорИзтриванеПриятна вечер, Таня!
Танче, преди малко се насладихме на едно брауни, та само това ме удържа да не ревна пред монитора за твоето!
ОтговорИзтриванеДобре де,защо моите кейкове никога не стават толкова идеално равни отгоре,гледай какви перфектни квадрати,като от кулинарно предаване.Ах,Танче,очите ми останаха и в снимките,и в перфекционизма ти,невероятна си!
ОтговорИзтриванеМиленче, Хриси, Габи, Ина, Весе, Роси, много се радвам, че харесахте браунито и уважихте с любезното си посещение мен :) Благодаря ви!
ОтговорИзтриванеЖелая ви хубави почивни дни!