понеделник, 4 август 2014 г.

Пълнени чушки с моцарела и козе сирене


Необходими продукти:
10 броя средни по големина чушки подходящи за пълнене / тип камби или подобни /
120 г. биволска моцарела
100 г. козе сирене
3 яйца
2 чушки /нарязани на ситно за плънката/
1 глава бял лук
1 глава червен лук
2 стръка пресен чесън
3 с.л. зехтин за готвене
2 с.л. пресен копър нарязан
3 с.л. пресен риган-нарязан
3 продълговати домата нарязани на шайби
16 парчета тънко нарязано пикантно чоризо
3-4 с.л. настърган кашкавал
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:
Аз много харесвам този вид млади зелени камби които съм използвала, защото нямат семки, малки са и са много симпатични след като се приготвят, но могат да бъдат използвани и други видове, който са подходящи за пълнене.
Измитите камби приготвени за пълнене разрязваме по дължина през средата. 
Намазваме леко със зехтин тавичка в която ще печем.
 
В дълбок тиган поставяме зехтина и нарязаните на дребно, лук, чесън и чушки за плънката, добавяме и ¼ ч.чаша вода, за да се задушават зеленчуците на среден огън на котлона.
След като поомекнат, махаме от котлона и добавяме зелените подправки.
Оставяме ги на страна да поизстинат.
Добавяме към тях натрошеното козе сирене, нарязаната на малки кубчета моцарела и разбитите яйца.  Овкусяваме със сол и черен пипер и разбъркваме всички продукти много добре.
Напълваме всяка половинка плътно с плънката и подреждаме в тавичката.
Печем за 20 минути на 220°С.
След това изваждаме тавичката и върху всяко парче чушка нареждаме по едно кръгче домат, а върху него поставяме по едно тънко парче чоризо и поръсваме с няколко лентички настърган кашкавал.

Печем за още 10 минути.


Опушения вкус на чоризото, копъра и ригана вътре в плънката, овкусяват чудесно чушките.
Парчетата чоризо могат да бъдат заменени с друг любим пушен колбас, също така с моцарела нарязана на кръгчета, парчета топено или пушено сирене, ако предпочитате вегетариански вариант.

6 коментара:

  1. Чудесно предложение, Танче! Много апетитни и летни снимки!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Светле :) В кухнята ми е лятно, но това време започна леко да ме отчайва, тъкмо стане лято и отново се намръщи :( А толкова ми се иска да е по-слънчево и цветно! Но на трапезите ни, докато изобилстват тези свежи продукти ще се усеща лятото :)
      Поздрави :)

      Изтриване
  2. Танче, предпочитам твоя вариант, защото е тооолкова вкусен! И как ти ги ражда главицата такива вкусотии, хайде кажи! Големи магии правиш и все чудни... :) Прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А ти си толкова мила и зареждаща с коментарите си :) радвам се, че те има :)
      Благодаря ти, Гери!

      Изтриване
  3. Страхотно предложение, Таничка! Преоткрих козето сирене в Америка, но тук нещо не намирам такова, което да ми прилича на това, което ядях там. Ти откъде го купуваш?
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Зори, това сирене ми го приготвя една мила баба, която си има козички в селото на баща ми, всеки път когато и поръчам!
    Със сигурност не е като това което си хапвала в Америка, но за мен е прекрасно да знам източника, обожавам лекият му и млечен вкус и най-вече пресният му произход. Приготвям си саламура и така го съхранявам доста време :)

    ОтговорИзтриване