Необходими продукти за тестото:
30 грама прясна мая
250 милилитра прясно мляко
50 грама масло ( много меко )
2 яйца
180 грама захар
300 грама тиква пюре
1/2 чаена лъжичка сол
250 милилитра прясно мляко
50 грама масло ( много меко )
2 яйца
180 грама захар
300 грама тиква пюре
1/2 чаена лъжичка сол
около 850 грама брашно
За плънката:
1 супени лъжици мляко
50 грама кафява захар
1 супена лъжица какао
1 супена лъжица канела
няколко супени лъжици Нутела
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в топлото мляко с една супена лъжица захар и 5-6 супени лъжици брашно. Оставяме настрани до образуването на пяна.
Втасалото тесто аз разделих на две части. Едната част разточих на голям правоъгълник и намазах с предварително разбърканата смес от масло, мляко, какао, и канела. Отгоре поръсих с кафявата захар и завих на руло. Рулото разрязах по средата с остър нож и преплетох двете части. Завих ги под формата на венец и поставих в предварително намазаната с масло форма. Другата част на тестото разделих на 12 части, от които оформих топчета с плънка от Нутела.
Оставих така оформеното руло и кифличките да втасат за около 30 минути.
Фурната включваме на 200°С и печем за около 10 минути на тази
температура, след това намаляваме на 180˚С за още 20-25 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар