сряда, 20 октомври 2021 г.

Пълнени пилешки рулца


Днес ще ви предложа да опитате новото ми откритие в приготвянето на сочни  пилишки гърди, които този път са оформени на руло със свежа и лека плънка 👌
Можете да сте сигурни, че приготвянето е наистина лесно, но ако решите да изненадете вашите гости или семейството си с тази вкусотия, със сигурност в техните очи, ще изглеждате като истински майстор готвач, защото вкусът и видът на тези изсусителни рулца, е като от изискан ресторант.  

Както много пъти съм споделяла, за най-добър резултат използвам най-добрите продукти и отново се доверих на свежи пилешки гърди без кост на марката Лудогорско пиле. Никога не ме е подвеждало неговото качество и вкус, което се дължи на вниманието, с което се отглеждат пилетата във фермите на фирма Амета и начина на производство на всяко грижливо опаковано, прясно месо.
С избора ми подкрепям и българското производство, което е важно за мен.

Необходими продукти:

за 4 порции
 
4 броя пилешки гърди без кости Лудогорско пиле около 700 г
1 чаша соев сос
⅓ чаша пикантен барбек сос
4 скилидки чесън, много ситно нарязан или пресован
⅓ чаша мед
4 супени лъжици сладък чили сос
2 супени лъжици зехтин
2 малки глави лук, нарязан на ситно
2 червени чушки, нарязани на ситно
2 чаши спанак, около 80 г


Приготвяне:
В широка плитка чиния, добавете соевия сос, барбекю соса, чесъна, меда и сладкия чили сос. След смесване, запазете половината от марината в отделна купа за по-късно.
Нарежете пилешките гърди хоризонтално, през средата по дължина, като внимавате да не ги разрежете докрай. Така трябва да получите по-тънко и широко парче. Покрийте пилешките гърди с найлоново фолио и използвайте чук, за да направите пилето с дебелина около 8 мм.
Поставете пилешки гърди в маринатата и ги охладете за около 2 часа или за една нощ.
Добавете 1 супена лъжица зехтин в голям тиган на среден огън. След като се загрее, добавете чесъна, лука и чушките и гответе, докато зеленчуците омекнат.
Извадете пилешките гърди от маринатата и ги поставете върху дъска. Разпределете върху месото лъжица от зеленчуковата смес и поръсете с черен пипер, след което добавете листата спанак.


Навийте пилешки гърди на стегнато руло и ги закрепете с клечки за зъби, на около 4 см растояние. Разрежете пилешките гърди на 4 части.
Добавете 1 супена лъжица зехтин в голям тиган на среден огън. След като се загрее, поставете пилешки рулца в тигана, гответе докато вътрешността вече не е розова, около 4-5 минути от всяка страна. Извадете от тигана.
Добавете запазена марината, както и останалата от мариноването на гърдите в тигана и гответе, докато се карамелизира, около 3 минути.
Сервирайте, пилешкете ролца с карамелизирания сос.
Направете гарнитура от бял ориз или пюре, ако ви харесва идеята или сервирайте само със салата от свежи зеленчуци.

Насладете се!

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...