понеделник, 11 октомври 2021 г.

Тиквени-канелени рула

Необходими продукти за тестото:
2  и ¼ ч. л. суха мая (1 пакет)
2  ч. л. захар
1/2 ч. ч. топла вода
1/2 ч. ч. топло мляко
1/4 ч. ч. разтопено масло
½ ч. ч. захар
1 чаена лъжичка сол
3/4 ч. ч. тиквено пюре(Обелете и нарежете тиквата на кубчета. Изпечете я във фурната, докато омекне и пасирайте.)
5-6 ч. ч. брашно Екстра София Мел

За плънката:
2 с. л. масло, много меко
1/4 ч. ч. кленов сироп
3/4 ч. ч. кафява захар
2 с. л. канела
1/2 ч. л. индийско орехче

За глазурата:
1 чаша пудра захар
1/4 чаена лъжичка екстракт от ванилия
2-3 супени лъжици мляко
2 супени лъжици разтопено масло
1 щипка сол


Приготвяне:
Разбъркайте маята и 2 ч. л. захар в топлата вода. Оставете настрана за 5-10 минути, докато се образува пяна.
В купата на планетарен миксер, поставете топло мляко, разтопено масло, пюрето от тиква, захарта, солта, половината брашно и активираната мая.
При включен миксер, добавете още брашно, по около ½ чаша, докато започне да се образува тесто на топка. Тестото трябва да е леко лепкаво на допир, без да оставя следи по ръцете ви.
Намажете леко тестото и купата с масло. Покрийте и оставете да втаса за един час или докато удвои обема си.
Разточете тестото в правоъгълник 60 × 30 см.
Разтопете маслото и го смесете с кленовия сироп. Разпределете сместа върху тестото, след което поръсете с кафявата захар, канелата и индийското орехче.
Навийте тестото и го нарежете на 16 равномерни рула. Поставете ги в намазана тава за печене, покрийте и оставете да втасат отново за час.
Печете около 40-45 минути на 180°С градуса или до златисто кафяво. Извадете от фурната и охладете няколко минути преди да ги намажете с глазурата.
Докато тиквените канелени рула се пекат, направете глазурата! Смесете пудрата захар, млякото, разтопеното масло, ваниловия екстракт и разбъркайте до гладкост. Сместта трябва да изсветлее.

Разпределете глазурата върху леко топлите рула, след което се насладете!

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...