събота, 9 октомври 2021 г.

Кръмбъл барчета със смокиново сладко и орехи

 
Уикенда е времето, в което да приготвим закуската за цялата седмица и ако и вие като мен, сте почитатели на домашните овесени барчета, които се приготвят лесно и са супер ароматни и зареждащи, тази рецепта ще ви хареса. Едно парченце от този десерт с кафето, ме кара да се усмихна и да започна деня с усмивка и достатъчно енергия 💥

Ако още не сте опитали Захар от фурми  препоръчвам ви да го направите, за да добавите щипка от тази натурална наслда в ежедневието си! 
Това е 100 % натурален продукт, който се получава при смилане на сушени фурми, като се запазват ценните хранителни вещества и фибри, намиращи се във фурмите. Препоръчва се за приготвяне на сладкиши и печива или за поръсване върху плодове. Поради съдържащите се фибри, захарта от фурми не се разтваря напълно при подслаждане на чай и кафе.

Необходими продукти:

2 чаени чаши овесени ядки
1 и ½ чаена чаша брашно
½ чаена чаша кафява захар
½ чаена чаша захар от фурми ПАСИФЛОРА
1 чаена лъжичка бакпулвер
½ чаена лъжичка смесена подправка за коледни сладки
½ чаена лъжичка морска сол
200 г масло
300 г смокиново сладко
½ чаена чаша нарязани орехи
 


Приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса и постелете тавичка с диаметър 22 см с хартия за печене, така че да покриете и страните й.
Направете ронливото тесто, като в голяма купа смесите и разбъркате заедно овесените ядки, брашното, двата вида захар, бакпулвера, подправката и солта, докато се комбинират добре.
Нарежете маслото на кубчета и с пръсти внимателно омесете маслото в сухите съставки, докато сместа стане на едри трохи. Тестото трябва лесно да се слепва при притискане в дланта.
Изсипете около ⅔ от ронливото тесто в тавата за печене и го притиснете в равномерен слой по дъното.
Намажете по цялата повърхност със смокиново сладко. Можете за сочност да добавите и пресни смокини, нарязани на кръгчета.
Поръсете равномерно отгоре останалата смес, заедно с орехите. Много внимателно притиснете трохите и ядките в сладкото.
Печете за около 30-40 минути, докато трохите станат леко златисти и сладкиша леко се надуе. Сладкото може да започне леко да кипи през трохите, но не се притеснявайте, ако не е така.
Извадете от фурната и оставете да се охлади напълно, преди да нарежете на квадратни барчета.

Да ви е вкусно!

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...