понеделник, 6 септември 2021 г.

Фокача с песто без месене

Необходими продукти:

500 г. брашно Баница София Мел

2 ч. топла вода

2 ч. л. суха мая

1 ч. л. сол

2 ч. л. захар

2 с. л. зехтин

Зехтин за тестото и тавата за печене.

5-6 супени лъжици песто по желание


Приготвяне:

В голяма купа, смесете брашното и солта.

В друга купа, разбъркайте в топлата вода маята и захарта. Оставете за 10 минути, докато маята се активира.

Направете по средата на брашното кладенче и изсипете течните съставки. Разбъркайте, докато получите гъсто лепкаво тесто.

Полейте тестото с 2-3 супени лъжици зехтин, покрийте купата със свежо фолио и приберете в хладилника за 4-6 чаша или за една нощ.

Намажете голяма тава обилно със зехтин и изсипете тестото в нея. Полейте тестото и отгоре със зехтин. Разпределете го с помощта на ръцете си равномерно в таната и отново го покрийте с фолио за 30 минути.

След това време, загрейте фурната на 200°С.

Разпределете по повърхността на тестото няколко супени лъжици песто и още малко зехтин и с пръсти направете дупки в него.

Поставете тавата в загрятата фурна и печете 40-45 минути до златисто кафяво.

Да ви е вкусно!

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...