петък, 20 август 2021 г.

Хрупкави панирани тиквички


Дълги и горещи са вечерите все още, а аз не мога да се наситя на срещите с приятели до късно, защото не остана още много от лятото 😌 Малко ми става мъчно, като се замисля, че скоро няма да имамтакава възможност... Но докато можем, да се наслим максимално на приятни срещи в компания на любимо мезе и чаша студена бира, с хората които ни е приятно!

💢Днес идвам, за да ви напомня отново, ако още не сте опитали Hosso Омега 9, наистина ви препоръчвам да го направите. Този висококачествен продукт е рафинирано високоолеиново слънчогледово масло, без алергени, без ГМО и изключително богато на Омега 9. Може да се използва за пържене и паниране, готвене на ястия и замесване на теста, овкусяване на салати и приготвяне на дресинги.

💢Негови предимства са:

- загрява бързо,

- не пръска,  

- не се пени и не потъмнява,

- висока точка на нагряване,

- не дими при силно нагряване,

- не се просмуква и не омазнява продуктите при пържене,

- устойчиво на окисляване при висока температура.

И ако всичко това, не е достатъчно, за да стане точно Hosso Омега 9 мазнината, която използвате във вашата кухня, ще ви кажа още, че е здравословно и има идентична на зехтина мастно-киселинна структура. Богато е на Омега 9 и витамин Е. Понижава нивото на общия холестерол. Може да се използва за многократна и дълготрайна употреба, както и да се съхранява дълго.

Днес приготвих най-любимите панирани тиквички на семейството ми и на всички мои гости отново с него, вижте как:

Необходими продукти:

3 малки тиквички

500 мл. Високоолеиново Слънчогледово Масло Hosso Омега 9 Рафинирано 

Панировката:

75 гр. бяло брашно

75 гр. царевично брашно

100 мл. прясно мляко + допърнително за разреждане

50 мл. бира

1 яйце

сол, пипер на вкус

За млечният сос:

100 г. кисело мляко

100 г. закрасена сметана

1 скилидка чесън

Пресен  копър, сол на вкус

Приготвяне:

💢Нарежете тиквичките на тънко с ренде или с белачка за картофи.

Смесете всички продукти за панировката, с помощта на телена бъркалка. Прибавете още малко прясно мляко, докато получите смес с консистенция малко по-рядка от тази за палачинки.

Загрейте 500 мл.олио Hosso на средно-висока темрпература.

Потапяйте всяко парче от тиквичките в панировката и пържете и от двете страни до златисто-кафяво.

Готовите тиквички, подредете върху кухненска хартия, за да се оцедят от излишната мазнина.

💢За да приготвите млечният сос, овкусете със сол киселото мляко и заквасената сметана. Прибавете копъра и ситно нарязания чесън и разбъркайте.

Гарнирайте с лъжичка Hosso и сервирайте заедно с тиквичките.

Да ви е вкусно!

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...