вторник, 3 август 2021 г.

Малинов Чийзкейк с шамфъстък


 Много се гордея с тази рецепта 💓 Създадох този Чийзкейк специално за лятото, с помощта на един много вкусен и лесно адаптиращ се крем за Чйизкрем на Dr. Oetker, който е сравнително нов на пазара и ви препоръчвам да опитате, ако още не сте го направили. Към крема можете да добавите любими съставки за доовкусяването му, като всеки път да постигнете различен, нежен и очарователен резултат.

Можете да приготвите чийзкейка, както за подслаждане през горещите летни дни, така и за вашият празник, като го декорирате семпло.

Този десерт е като свежа и нежна прегръдка с фантастичен аромат, вкус и консистенция. Всяко хапка докосва сетивата и пренася в свят на удоволствие и наслада! И това което казвам, не са просто думи, това е чистата истина и всеки, кото е опитвал от моите рецепти, знае че споделям само когато съм истински убедена в крайния резултат :)  

Малинов сос:

3 ч. ч. малини

200 мл. вода

¾ ч. ч. захар

Започте с приготвянето на малиновия сос, като сварите малините с останалите състваки за 15-20 минути на среден огън, докато омекнат.  Прецедете през цедка. Притискайте с малка лъжичка, за да отделите и пулпата на плодовете, да останат само семената в цедката.

За блата с шам фъстък:

4 големи яйца

100 г. захар

10 г. ванилова захар Dr. Oetker

120 г. брашно

60 г. смлени на брашно шам фъстъци

8 г. бакпулвер Dr. Oetker

40 мл. прясно мляко

50 г. разстопено масло


Приготвяне на блата:

Включете фурната да загрява на 170°С.

Разделете яйцата на бетътъци и жълтъци. Разбийте с миксер белтъците със захарта на гъст крем. Разбъркайте жълтъците с разтопеното масло, прясното мляко и ваниловата захар. Смесете брашното, смлените шамфъстъци и бакпулвера.

Прибавете сухите съставки при жълтъчената смес, като редувате с белтъците. Бъркайте внимателно с помощта на силиконова шпатула, докато получите равномерно, въздушно тесто.

Поставете хартия за печене във форма с диаметър 25 см. Намажете стените с масло и изсипете тестото в нея.

Изпечете блата за 30-35 минути. Оставете да се охлади напълно, преди да го използвате.

Необходими продукти:

1 Специален пудинг за чийзкейк с бял шоколад

500 мл. прясно мляко

60 г. захар

200 мл.крема сирене

100 г. бял шоколад

150 мл. малинов сос

5 г. желатин Dr. Oetker

Приготвяне:

Смесете съдържанието на пакетчето с пудинга със захарта и пряснто мляко и сварете при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Покрийте крема по повърхността със стеч фолио и го оставете да се поохлади леко. След  10 минути, начупете шоколада и го разбъркайте в крема, докато се разтопи. Прибавете 150 мл. от малиновия сос и приготвения по указанието на опаковката желатин, разбъркайте всичко много добре. Накрая прибавете 200 г. крема сирене и разбйите сместа с миксер до гладка консистенция.

Към останалото количество малинов сос, прибавете 10 грама желатин, приготвен по указанието на опаковката.

Приготвeте захарен сироп (по желание) от 100 мл. вода, 40 г. захар и 10 г.ванилова захар др.Йоткер. Оставете го да изстине напълно преди да го използвате.

Сглобяване:

Може да изрежете с нож за хляб подутината на блата, ако при печенето се е образувала такава.

Аз изрязах блата отгоре, както и отстрани, с помощта на метален ринг с диаметър 22 см.

Сложете блата в удобна чиния за сервиране и поставете подвижен ринг отстрани. По стените закрепете ацетатно фолио, за да се оформи чйизкейка перфектно. Сиропирайте блата със захарния сироп. Изсипете крема върху блата и приберете във фризера за 30-40 минути, докато крема стегне. Можете да използвате и хладилника, но ще отнеме повече време.

След това изспите върху крема малиновото желе, към което сте прибавили 10 желатин и отново приберете във фризера за 30-40 минути, докато стегне добре.

Декорирайте чийзкейка по ваш вкус (не е задължително) и сервирайте.

Насладете се!

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...