събота, 17 юли 2021 г.

Хумус с печени тиквички


 Ще са ви необходими:

2 тиквички нарязани на колелца, овкусени със сол, черен пипер и 2 супени лъжици зехтин, наредени на едни ред  върху хартия за печене в голяма тава и изпечени на грила във фурната. Когато се зачервят добре от едната страна, се объщат от другата. Това е любимият ми начин за приготвяне на тиквички.

250 г. нахут от консерва

2 скилидки чесън

½ връзка магданоз

4 с. л. зехтин

Сока от ½ лимон

2 с. л. бял балсамов оцет

2 с. л. маслинова паста

Сол и пипер на вкус

Зехтин, маслини и копър за гарниране

Приготвене:

След като изпечете тиквичките по описания начин, останалото е супер просто. Поставяте всички изброени продукти в чопър или блендер и пасирате до гладка консистенция. Опитвате и корегирате по вашия вкус.

Сервирате като гарнирате с маслини, малко зехтин и пресен копър, както и с домашно приготвени питки на тиган. Може и с тортила питки, които предварително да изпечете с любими подправки и да превърнете в чипс.

Невероятно похапване и чудно мезе за бяло вино и биричка се оказа този хумус.

Опитайте го и да ви е вкусно!

Последвайте ме за още лесни и вкусни идеи във фейсбук и инстаграм.

1 коментар :

  1. Танче,
    прекрасен хумус.И аз правя с различни добавки.Особено за лятото е чудно мезе.
    Лека и спорна седмица !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...