сряда, 7 юли 2021 г.

Свежи Мини десерти с желе от манго

Искате ли да се почувствате като шеф готвач и виртуоз в кухнята?!? 😉 искам само да ви уверя, че това не е никак трудно, стига да имате правилната рецепта, необходимите прибори и продукти. 

Ако ви кажа, че този съвършен, както на вид, така и на вкус десерт е приготвен за около час, като не броим престоя в хладилника... Толкова ефирен, свеж, впечатляващ и в същото време вкусен, че никой не би му устоял и всеки ще си помисли, че е дело на някой майстор сладкар 😀 

Бъдете звездата на партито, като почерпите своите приятели и семейство с този десерт!

Вижте как да си го приготвите стъпка, по стъпка.

За 4 десерта ще са ви необходими:

За основата:

125 г. маслени бисквити

60 г. краве масло

1 с.л. пудра захар

1 с.л. какао др. Йоткер

За крема:

250 г. сирене Маскарпоне

70 г. пудра захар

50 мл. прясно мляко

100 мл. млечна сметана за разбиване

1 ч.л. Екстракт Бурбонска Ванилия др. Йоткер

7 г. желатин др. Йоткер, приготвен според указанието на опаковката

За желето:

1 голямо манго, обелено и нарязано на малки кубчета

100 мл.вода

70 г. захар

1 пакет Gelfix Extra с цитрусов пектин


Приготвяне:

Пригответе 4 ринга с диаметър 7 см., като ги поставите директно върху малки чинии за сервиране и по стените закрепите ацетатно фолио.

Започнете с приготвянето на сладкото от манго. Сварете плода със захарта и водата на ниска температура, докато омекне. Прибавете Gelfix Extra и варете още 4-5 минути. Махнете от огъня и оставете да изстине до стайна температура.

Подгответе основата, като смелите на трохи бисквитите с помощта на блендер. Прибавете какаото и пудрата захар, разбъркайте. След това разтопете маслото в тенджера или в микровълновата фурна и го изсипете върху бисквитите. Разбъркайте бързо, за да се разпредели маслото равномерно. Изсипете продуктите за основата в подготвените рингове. Притиснете и изравнете добре с лъжица и ги приберете в хладилника.

Пригответе желатина, според указанието на опаковката.

Разбийте с миксер маскарпонето и пудрата захар до гладък, пухкав крем. Прибавете прясното мляко и разбийте отново. Разбийте сметаната с миксера на лек и ефирен крем и я прибавете към  маскарпонето и прясното мляко, като разбърквате внимателно с шпатула отдолу-нагоре, за да стане крема ефирен.

Изсипете разстопения на водна баня или в микровълнова фурна желатин към крема и разбъркайте внимателно с шпатулата.

Разпределете крема върху четирите добре стегнали бисквитени основи и приберете десертите във фризера за 1 час.

Когато крема стегне, прибавете отгоре по 3-4 супени лъжици от изстиналото  сладко и отново приберете десертите във фризера за 1 час.

Преди да сервирате, премахнете ринга и ацетатното фолио, декорирайте с резени прясно манго.

Да ви е вкусно!

Последвайте ме в инстаграм и фейсбук, за да виждате повече от моите вкусотии!

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...