понеделник, 7 юни 2021 г.

Питки за бургери с бърз квас Tangzhong (Рецепта №6)

Днес дойде реда и за най-пухкавите питки за бургери, които съм приговяла някога, това е и една от любимите ми рецепти, които приготвям много често. Поредната рецепта от книгата на София Мел.

Необходими продукти:

За бързия квас Tangzhong:

20 грама бяло брашно София Мел
100 милилитра вода

За тестото:

350 грама бяло брашно София Мел
7 грама суха мая
1 чаена лъжичка сол
50 грама захар
1 супена лъжица сухо мляко на прах
(по желание)
125 милилитра пълномаслено прясно мляко
1 голямо яйце
50 грама меко масло

За глазиране:

1 яйце разбито с една чаена лъжичка сметана
сусамови семена за поръсване


С този метод на приготвяне, питките остават пухкави до три дни след изпичането, бургерите приготвени от тях, са неустоимо вкусни!
Съхранявайте ги в херметически затворена кутия.

За начина на приготвяне, надникнете тук.

2 коментара :

  1. Здравейте Таня.Питките са уникално вкусни.Но дали наистина брашното е само 350гр.,защото на мен не ми беше никак достатъчно и си добавих поне още 200-250гр.за да получа желаното тесто.Иначе ни станаха любимите за бургер питки.Впечатляващи са Ви всичките рецепти.Много и сърдечно Ви благодаря.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...