неделя, 20 юни 2021 г.

Сочни кюфтета с тиквичка

Необходими продукти:

250 г. пуешка кайма

250 г. свинска кайма

1 тиквичка

1 глава кромид лук

3 стръка пресен лук

1 връзка магданоз

1 яйце

4-5 с.л. галета

Сол, черен пипер, сладък  червен пипер

Приготвяне:

Настържете тиквичката и лука и ги поръсете с малко сол. Оставете ги за 10 минути. След това ги изстискайте с ръце, за да отделите сока, който са пуснали.

Нарежете лука и магданоза на ситно.

Поставете всички продукти в купа и омесете много добре.

Оформете кюфтета и ги изпържете на средно-висока температура с 2-3 супени лъжици зехтин и от двете страни, докато станат златисто-кафяви. Сервирайте със свежа салата.

Много ми харесаха така приготвени кюфтетата, следващият път ще сложа още една тиквичка, за да са още по-леки и с по-подчертан зеленчуков вкус.

Само да се похваля, че и мъжете вкъщи ги ядоха, по принцип зеленукови кюфтета не съм успявала да им пробутам до сега J

Опитайте ги и вие!

1 коментар :

  1. С каймата тези кюфтета са нещо като месно-зеленчукови кюфтета. Под тази форма (а не напълно зеленчукова) и аз вероятно ще прилъжа моите мъже. Иначе аз бих предпочела без месото...

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...