петък, 11 юни 2021 г.

Боровинков чийзкейк без печене


Днес идвам да ви говоря на тема, която ме вълнува през последните дни. Става въпрос за една кухнеска машина MUM 2 на марката BOSCH, която може да стане и ваш любимец, както успя да грабне мен. Ще ви разкажа, колко много харесах тази машина, която имах възможността да изпрабвам и ще се радвам да бъда от полза за някой, който се чуди, какво да избере за себе си или как да направи престоя си в кухнята още по-приятен и с истински верен помощник.

🔅

На първо място ще кажа, че MUM 2 е учудващо тих, компактен и може отлично да смесва тестото за бисквитки, които хапваме редавно и в големи количeства у дома J. Ако добавите към него при покупката и приставката за смилане пасатор, която смила овесени ядки и други до консистенция, подобна на брашно за секунди (ползвам ги в рецептите ми за бисквитки) ще останете доволни. Моят стар чопър забива, ако се опитвам да слагам повече от 1 чаша овесени ядки наведнъж в него. MUM 2 разбива чудесно и белтъците, тестото за хляб дори не е проблем, но най-важното е, че е невероятно компактен. Рамото на мотора се прибира надолу и машината може лесно да се съхранява в шкаф или да стои на плота ви, без да заема много място. Освен това е изключително симпатичен, особено този които имах при себе си, за да го тествам, в черно бели цветове, каквато е и моята кухня 💎

🔅

Харесвам много идеята, че към машината може да се добавят най-различни пристаки и ножове, които още повече да улеснят нашата работа в кухнята. Например приставка за настъргване на сирене, нарязване на зеленчуци и приготвяне на пържени картофи. Много добро впечатление ми направи и стабилността на машината, благодарение на гумените крачета, залепва безупречно за плота и е супер стабилна.

🔅

Общо взето, ако искате да имате под ръка ежедневно помощник, който да не заема много място, да работи лесно и да се почиства без никакви сложни разглобявания и тежки препарати, това е вашата машинка! С приставките, които можете да добавите към всеки Кухненски робот от сериите MUM, можете да се отървете и от всички стари и заемащи много пространство други уреди,  да имате само един безупречен за всичко необходимо в кухнята си.

Вижте най-вкусният Боровинков чйизкейк без печене, който приготвих в няколко лесни стъпки с MUM 2

В инстаграм @donevatania можете да видите как приготвям рецептата стъпка по стъпка във видео.

Необходими продукти:

За основата:

250 г. маслени бисквити

100 г. краве масло

За чийзкейка:

500 г. сирене Маскарпоне

125 г. пудра захар

100 мл. прясно мляко

200 мл. млечна ,течна сметана за разбиване

14 г. желатин на листа или на прах, приготвен според указанията на опаковката

6 с. л. вода

За сладкото:

150 г. боровинки

3 с. л. вода

3 с. л. захар

Приготвяне:

Пригответе ринг за торти с диаметър 22 см., като го поставите директно върху чиния за сервиране и по стените закрепите ацетатно фолио.

Започнете с приготвянето на сладкото от боровинки.

Сварете боровинките с 3-4 с.л. вода и 3 с.л. захар. Добавете и две лъжици готово сладко от боровинки. Разбъркайте, докато плодовете омекнат и сместа се сгъсти. Пасирайте и го оставете да се охлади напълно преди да го използвате.

Подгответе основата на вашия Боровинков чийзкейк, като смелите на трохи бисквитите с помощта на блендер. След това разтопете маслото в тенджера или в микровълновата фурна, ако предпочитате и го изсипете върху бисквитите. Разбъркайте бързо, за да се разпредели маслото  добре. След което изсипете продуктите в подготвения ринг. Притиснете добре с лъжица и приберете основата в хладилника.

Поставете желатина на листа в ледено студена вода. Ако използвате на прах, пригответе го според указанието на опаковката.

Разбийте с машината маскарпонето и пудрата захар до гладък, пухкав крем. Прибавете прясното мляко и разбийте отново.

Следва да добавите боровинковото сладко, което трябва да е стегнало като желирано, но не прекалено твърдо. Отново с помощта на машината, смесете докато се разпредели идеално в крема. Извадете крема в голяма купа.

Разбийте сметаната в машината на лек и ефирен крем и я прибавете към  основния крем, като разбърквате внимателно с шпатула отдолу-нагоре, за да стане крема ефирен.

Поставете леко отцения от водата желатин в купичка и го загрейте на водна баня или в микровълновата фурна за 10 секунди, докато се разтвори. Накрая прибавете към крема и него, разбъркайте внимателно с шпатулата.

Изсипете крема върху добре стегналата бисквитена основа и приберете чийзкейка в хладилника за 3-4 часа.

Когато е готов, примахнете ринга и ацетатното фолио и гарнирайте с пресни плодове по ваш вкус.

Чийзкейка е уникално нежен, ефирен, топящ се, ароматен и брилянтен 💎 опитайте го задължително!

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...