сряда, 30 юни 2021 г.

Apricot Flaugnarde

Някой го наричат клафути, други голяма палачинка с плодове, но това е без значение, защото на първо място е вкуса, а той е просто чудесен!

Един от най-лесните сладкиши, които се приготвят изключително лесно и поне около мен, всички го обичат. Можете да го сервирате както за закуска, така и като лек десерт през лятото, като плодовете могат да бъдат най-разнообразни и всеки път получавате различен и супер вкусен краен резултат.

Необходими продукти:

7-8 кайсии разполовени, без костилки

¾ чаша пълномаслено мляко

¼ чаша млечна течна сметана

½ чаена лъжичка чист екстракт от ванилия

3 супени лъжици ликьор Амарето

3 големи яйца

½ чаша захар

½ чаша брашно Екстра София Мел

¼ чаена лъжичка сол

пудра захар за поръсване

Приготвяне:

Намажете с масло кръгла форма с диаметър 22-24 см, най-добре такава за за пай.

Загрейте фурната до 180°C.

Поставете половинките кайсии в намазаната с масло форма за печене и оставете настрана.

В средна купа, разбъркайте млякото, сметаната, ванилията, Амарето, захарта и яйцата.

Добавете солта и брашното и разбъркайте много добре, докато премахнете всички бучки.

Внимателно изсипете тестото при половинките от кайсии и след това внимателно поставете формата за печене във фурната.

Печете за 35-40 минути или докато Flaugnarde се надуе и стане леко златист по краищата. След като го извадите от фурната ще спадне леко, но това е нормално и не променя вкуса по никакъв начин.

Охладете до стайна температура и поръсете сладкиша с пудра захар преди сервиране.

Опитайте го и да ви е вкусно!

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...