петък, 28 май 2021 г.

Крехки пилешки гърди със зеленчуци на шиш, изпечени на барберкю!

Днес ви предлагам рецепта за най-крехките пилешки гърди изпечени на барбекю, които сте опитвали някога!

Много пъти съм казвала, че е лесно да приготвиш страхотна храна, когато ползваш най-добрите продукти на пазара, и не правиш компромис с качеството! В случая дори става въпрос за пилешко месо българско производство, което прави нещата още по-специални за мен, като един вманячен кулинар, кайто винаги предпочита българските качествени продукти пред останалите.

Вкусът на натуралното пилешко месо на марката Лудогорско пиле, се осигурява от използваните фуражи и контролираните условия за отглеждане на пилетата във техните ферми.

Безопасността на продуктите се осигурява от високите технологии и непрекъснатия контрол в преработвателното предприятие на Амета Холдинг АД.

Амета следи целия производствен цикъл от подбора на зърнените култури, които се влагат за храна на пилетата, до доставката в магазините. Това прави месото изключително вкусно и с най-високо качество.

Сигурна съм, че няма домакинство, в което да не е присъствало това месо и за мен важно, че всичко което казвам е кауза и е нещо, с което допринасям за разпространението и потреблението на български продукт.

Ще започна с моите съвети и наблюдения от дългогодишният ми опит, като любител барбекюрист :D не се имам за голям майстор, но няма човек, който да не си е облизал пръстите след моите мръвки приготвени на барбекю J

За да стане месото сочно, когато го приготвяте на барбекю, е необходимо да се маринова предварително и да престои за 3-6 часа в хладилника (може и повече) преди да се изпече. Също така, температурата на барбекюто не трябва да е много висока и е добре шишчетата да се оръщат много често, за да се опекат равномерно. Не забравяйте преди да поставите шешчетата върху барбекюто, да намажете добре с мазнина металната решетка, за да не се залепи месото.


Необходими продукти:

700-800 г. пилешко филе без кожа Лудогорско пиле

1 ч.ч. кисело мляко

1 с.л. соев сос

2 с.л. сос Уорчестър

2 с.л. меласа от нар

1 ч.л. черен пипер

1 ч.л. млян кимион

1 ч.л. млян кориандър

2 ч.л. пушен червен пипер

сол, ако е необходимо

Допълнително за шишчетата:

1 червена чушка

1 зелена чушка

1 жълта чушка

3-4 глави лук шалот

магданоз за свежест

Приготвяне:

Нарежете месото на парчета, приблизително с еднаква квадратна форма (около 3-4 см.)

Поставете месото в купа.

Прибавете към месото всички съставки за мариноване и разбъркайте добре.

Поставете стреч фолио върху купата с месото и го приберете в хладилника за 3-6 часа (колкото повече, толкова по-добре)

Нарежете чушките и лука приблизително с размера на парчетата пилешко месо.

Подредете месото и зеленчуците върху шишовете, като ги редувате.

Намажете решетката на барбекюто много добре с мазнина и изпечете шишчетата на умерен огън, като ги обръщате често.

Сервирайте ги, докато са още топли с любими разядки и се насладете!

Да ви е вкусно!

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...